Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευτυχισμένος ο καινούργιος …πόνος (!)

Το ΧΑ συνεχίζει να “πληρώνει” το τίμημα του τραπεζοκεντρικού τoυ χαρακτήρα και το υψηλότατο “country risk” που έχει η χώρα για τους ξένους διαχειριστές. Κάτω από τα €6 η ΕΤΕ. Πτώση 5,84% για τη ΔΕΗ.

Οι πρώτες συνεδριάσεις της νέας χρονιάς δείχνουν να συνηγορούν στην άποψη ότι “οι καλικάντζαροι θα παραμείνουν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και μετά τα Θεοφάνεια” και ο πόνος της αποψίλωσης των αποτιμήσεων θα συνεχιστεί.

Η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να “πληρώνει” το τίμημα του Τραπεζοκεντρικού της χαρακτήρα και το υψηλότατο “country risk” που έχει η Χώρα για τους ξένους διαχειριστές.

Αν και ο Δείκτης κινείται σε νέα χαμηλά 13 ετών, αφήνοντας πίσω το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο των 1380,13 μονάδων (29/1/1998) και απειλώντας το αμέσως επόμενο των 1331,04 μονάδων (17/11/1997) και η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων κινείται σε ιστορικά χαμηλά ή χαμηλά 20ετίας, ουδείς φαίνεται να συγκινείται, ακόμα και από τους περισσότερους βασικούς μετόχους.

Τα συνεχιζόμενα στοιχεία που δημιουργούν υποψίες για την κεφαλαιακή επάρκεια αρκετών Τραπεζικών Ιδρυμάτων, οι υπόνοιες ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις κεφαλαίου με βαθύ discount, τα δημοσιονομικά της Χώρας και οι συνεχιζόμενες αρνητικές εκθέσεις από ξένους οίκους και “γκουρού”, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που δύσκολα μπορεί να αντέξει η ταλαιπωρημένη ψυχολογία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Η επιφυλακτικότητα αποτυπώνεται στον χαμηλό τζίρο που δυσκολεύει το έργο όσων έχουν αποφασίσει να μειώσουν ή και να μηδενίσουν θέσεις στην Σοφοκλέους και παρατείνει την ταλαιπωρία των αποτιμήσεων, ενώ οι όποιες επιμέρους βραχυπρόθεσμες κινήσεις από πλευράς αγοραστών, απλά πετυχαίνουν να κρατήσουν κάπως τα προσχήματα προκειμένου το Χ.Α. να μην δώσει την εικόνα “παραδομένης Αγοράς”.

Με το spread του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου να απειλεί τις 1000 μονάδες βάσης και το CDS 5ετίας να τις έχει υπερβεί προ πολλού, ακόμα και τα πλέον εφιαλτικά σενάρια βρίσκουν πρόθυμους ακροατές, αφού και τα επίσημα νούμερα από το μέτωπο της εγχώριας οικονομίας δείχνουν ότι η κρίση βαθαίνει.

Βουτιά της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα διαπιστώνει η ετήσια Ευρωπαϊκή έρευνα της Grant Thornton που δημοσιεύεται στην Wall Street Journal. Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 21 μονάδες σε σχέση με το 2010 και διαμορφώθηκε στο -44.

Επισημαίνεται ότι στην Ευρωπαϊκή έρευνα της Grant Thornton συμμετείχαν 5.700 Επιχειρήσεις από 39 Χώρες και πως ο δείκτης εμπιστοσύνης αντικατοπτρίζει το ποσοστό των Επιχειρήσεων που δηλώνουν αισιόδοξες ως προς το ποσοστό των Επιχειρήσεων που δηλώνουν απαισιόδοξες.

Σημαντική επιδείνωση του κλίματος καταγράφεται και στην Ιρλανδία, όπου ο δείκτης εμπιστοσύνης υποχώρησε στο -45 από -42 το 2010. Στην Ισπανία το κλίμα αν και βελτιώθηκε, παραμένει δυσοίωνο με τον δείκτη εμπιστοσύνης το -50 από -56 το 2010.

Οι περισσότερο αισιόδοξες επιχειρήσεις της Ευρωζώνης είναι οι Γερμανικές όπου ο δείκτης της Grant Thornton ενισχύθηκε κατά 37 μονάδες από το 2010, στο 75.

“Η Ελλάδα έχει ιστορικό προηγούμενο στις χρεοκοπίες” δήλωσε ο καθηγητής του Harvard, Kenneth Rogoff επιμένοντας ότι η Χώρα ενδέχεται να χρεοκοπήσει παρά την στήριξή της από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, δήλωσε σε ομιλία του στο Confederation of Norwegian Enterprise αναφορικά με τον κίνδυνο Ελληνικής χρεοκοπίας “αυτό είναι αναμφίβολα κάτι που ενδεχομένως να δούμε στο μέλλον”.

“Έχουμε την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και ο κόσμος ανησυχεί τώρα για την Ισπανία” δήλωσε και συμπλήρωσε: “τα προβλήματα χρέους στις Χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας είναι πραγματικά βαθιά, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα δούμε λίγες από αυτές τις Χώρες να καταλήγουν σε αναδιαρθρώσεις χρεών”.

Με μια ακόμη απαισιόδοξη εκτίμηση για την πορεία του ευρώ επανήλθε στο προσκήνιο ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Joseph Stiglitz. Σε συνέντευξή του στη Γαλλική εφημερίδα Liberation, ο νομπελίστας οικονομολόγος εκτιμά ότι το ευρώ θα μπορούσε να οδηγηθεί στον αφανισμό, εάν οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις δεν προχωρήσουν στη λήψη περαιτέρω μέτρων για τη διασφάλιση της σταθερότητάς του σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

“Οι μηχανισμοί που δημιούργησαν οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις προσφέρουν μόνο προσωρινή ανακούφιση στις αδύναμες Χώρες” εκτιμά ο Stiglitz και προσθέτει “η δημοσιονομική κατάσταση μεγαλύτερων Χωρών, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο”.

Εκτίναξη του κόστους δανεισμού καταγράφηκε στην σημερινή δημοπρασία 6μηνων τίτλων της Πορτογαλίας που ήταν και η πρώτη κρίσιμη δοκιμασία του 2011 για την Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, η Λισσαβόνα πέτυχε τον στόχο άντλησης 500 εκατ. ευρώ από την δημοπρασία εντόκων γραμματίων με λήξη τον Ιούλιο του 2011. Το μέσο επιτόκιο όμως, ενισχύθηκε στο 3,686% από 2,045% στην προηγούμενη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη και επίσημα η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας σταμάτησε να δέχεται Κρατικά ομόλογα της Ιρλανδίας ως εγγύηση για σε συμφωνίες για repo, λόγω της υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Δουβλίνου, μία απόφαση που είχε ληφθεί από τον Δεκέμβριο.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ασφαλώς για πολλοστή συνεδρίαση ο Τραπεζικός κλάδος ηγήθηκε της πτώσης κάτι που επιβεβαιώνεται και από το -1,85% του Τραπεζικού δείκτη.

Νέα ενίσχυση του ημερήσιου τζίρου, ο μεγαλύτερος των τελευταίων 12 συνεδριάσεων, με τους τίτλους του 20αρη να αποσπούν το 93,5% της μικτής ημερήσιας αξίας συναλλαγών.

Τουλάχιστον αλγεινές εντυπώσεις από την συμπεριφορά του τίτλου της Εθνικής Τράπεζας που άφησε όχι μόνο την στήριξη των 6,18 ευρώ, αλλά και το ψυχολογικό όριο των 6,00 ευρώ για να κινηθεί σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, επιστρέφοντας σε τιμές Απριλίου 2003 (στα 5,97 ευρώ το κλείσιμο στις 29/4/2003 και στα 5,71 ευρώ το κλείσιμο στις 24/4/2003, σύμφωνα με την Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ).

Επόμενες στηρίξεις για τον εν λόγω τίτλο στα 5,80 και 5,50 ευρώ.

Αρνητική έκπληξη από την μετοχή της ΔΕΗ που αν και “συμμορφώθηκε” κάπως από τις τελικές δημοπρασίες, άφησε με εντυπωσιακή ευκολία πίσω της την στήριξη των 10,40 ευρώ και αν χάσει και το ψυχολογικό όριο των 10,00 ευρώ, ανοίγει ο δρόμος προσέγγισης της επόμενης σημαντικής στήριξης στα 8,66 ευρώ (!)

Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον ΟΤΕ που και σήμερα, μοιραία, κλήθηκε να διατηρήσει τα προσχήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανοδική προσπάθεια συνοδεύεται με σημαντική αύξηση των συναλλαγών, όμως ο τίτλος πλησιάζει απειλητικά την αντίσταση των 6,60 ευρώ και δεν αποκλείεται να συναντήσει πυκνότερες τάξεις πωλητών.

Σχετικά ικανοποιητική εικόνα και από την μετοχή της Eurobank που προσπάθησε να πείσει ότι θα αντέξει η θεωρούμενη ισχυρή ζώνη στήριξης στα 3,50 – 3,46 ευρώ, η οποία όμως αν διασπαστεί καθοδικά θα οδηγήσει τον τίτλο προς την επόμενη στήριξη των 3,37 ευρώ.

Μία ματιά στην πρώτη οκτάδα των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. ασφαλώς και λέει πολλά, καθώς οι τίτλοι που βρίσκονται στην έβδομη και όγδοη θέση έχουν υποχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση χαμηλότερα των 2 δισ ευρώ, ενώ το άθροισμα των πρώτων οκτώ κεφαλαιοποιήσεων υπερβαίνει οριακά τα 28,2 δισ ευρώ.

Η πρώτη οκτάδα μετά και το σημερινό κλείσιμο διαμορφώνεται ως εξής: Coca-Cola 3Ε (7,05 δισ), Εθνική (5,72 δισ), ΟΠΑΠ (3,94 δισ), ΟΤΕ (3,19 δισ), ΔΕΗ (2,35 δισ), Κύπρου (2,09 δισ), Alpha Bank (1,95 δισ), Eurobank (1,92 δισ).

Μόλις δύο τίτλοι, στο ταμπλό του 20αρη, διασώθηκαν με θετικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι ΟΤΕ (+2,85%) και Eurobank (+0,28%), ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος της MPB.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για Ελλάκτωρα (-6,71%), ΔΕΗ (-5,84%), και Ταχ. Ταμιευτήριο (-5,56%).

Απώλειες μεγαλύτερες του 4% για Αγροτική και Κύπρου, του 3% για Μυτιληναίο και ΟΠΑΠ και του 2% για Βιοχάλκο, Alpha Bank, MIG.

Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 1363,11 (14.50) και έκλεισε τελικά στις 1373,91 μονάδες με απώλειες 1,62%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 94 εκατ. από τα οποία τα 4,6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Εξαιρετικά κακή η τελική εικόνα
με 33 ανοδικές μετοχές έναντι 130 πτωτικών, ενώ 22 τίτλοι έκλεισαν με ημερήσιες απώλειες από 6 έως 20%.

Τι σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς

Η διαπίστωση ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο είναι φθηνό δεν αρκεί για να προκαλέσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, τονίζει με σημασία και αρκετή δόση απογοήτευσης ο Δημήτρης Τζάνας.

Αιτία είναι οι χρόνιες παθογένειες που σωρεύθηκαν διαχρονικά στο Χ.Α., όπως τα υψηλά φορολογικά βάρη που αυξήθηκαν λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, ο υψηλός βαθμός εξάρτησης από επενδυτές εξωτερικού, η ελαχιστοποίηση της συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών, ο έντονα βραχυπρόθεσμος τρόπος λειτουργίας της και η δραματική μείωση της αξίας των συναλλαγών.

Αυτό συμβαίνει γιατί η επενδυτική συμπεριφορά συνυφαίνεται με την διακύμανση της ψυχολογίας που καθοδηγεί την αυξομείωση της ρευστότητας. Έτσι, τώρα, ο χαμηλός βαθμός εμπιστοσύνης για την ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη (ιδιαίτερα εμφανής στην Ελληνική πραγματικότητα) μεγιστοποιεί την αποστροφή προς τον επενδυτικό κίνδυνο, διαμορφώνοντας αρνητική ψυχολογία και ελαχιστοποίηση της ρευστότητας για μετοχικές επιλογές, ακόμη κι όταν οι τιμές είναι “κραυγαλέα” χαμηλές.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο επενδύσεων της Proton Bank, το σημαντικό discount στην αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, μετέφερε το μήνυμα στην επενδυτική κοινότητα το πόσο αναγκαία και σε οποιαδήποτε τιμολόγηση κρίνεται η ανακεφαλαιοποίηση του εγχώριου Τραπεζικού συστήματος.

Άρα και αν κάποιες από τις λοιπές Τράπεζες βρεθούν στην ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής τους επάρκειας, δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου με “επαχθείς” όρους.

Μάλιστα αναλόγως της κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου, δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να δημιουργηθούν και μετοχικές ανακατατάξεις.

Το 2011 θα είναι ιδιαίτερη χρονιά για τις Αγορές, εκτιμά ο Πάνος Δάντης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Αγορών της Sarros Sec., το 2011 αναμένεται να είναι μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά για πολλά πράγματα και παραθέτει τις εκτιμήσεις του:

Βασικό στοιχείο των Αγορών θα είναι η αυξημένη μεταβλητότητα η οποία θα δώσει πολλές ευκαιρίες για μεγάλα κέρδη και trading.

Το ευρώ να κινηθεί αρχικά πτωτικά έως την περιοχή 1.10 -1.15 και στην συνέχεια προς τα τέλη του έτους ανοδικά, άνω του 1.35. Οι Αμερικανικές Αγορές έχουν περιθώρια ανόδου 12- 16% ακόμα και θα κορυφώσουν το αργότερο το καλοκαίρι. Ο S&P 500 μπορεί να περάσει τις 1420 μονάδες και ίσως πλησιάσει τις 1500.

Τα Εμπορεύματα θα κινηθούν ανοδικά. Ο χρυσός ίσως πλησιάσει τα 1800 $ η ουγκιά εν μέσω ανησυχιών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ε.Ε. Το πετρέλαιο μάλλον θα κινηθεί ανοδικά και θα επαναφέρει πληθωριστικές ανησυχίες στην Δύση. Το απόλυτο εμπόρευμα για το 2011 μάλλον θα είναι ο χαλκός. Και το απόλυτο νόμισμα το Ελβετικό φράγκο.

Η FED είναι πολύ πιθανό να μην αυξήσει τα επιτόκια της και να μην συνεχίσει το πρόγραμμα ποσοτικής διευκόλυνσης.

Η Ισπανία θα είναι το σημείο κλειδί για την Ε.Ε. Αν ενταχθεί στο μηχανισμό διάσωσης τότε η έκδοση Ευρωομόλογου είναι πολύ πιθανή.

Οι Αγορές της Βραζιλίας και της Νοτίου Αφρικής έχουν τις προϋποθέσεις για να υπεραποδώσουν. Τα Τρόφιμα -ειδικά μετά τις καταστροφές στην Αυστραλία - θα κινηθούν ανοδικά. Ο DAX θα συνεχίσει να είναι η κορυφαία Ευρωπαϊκή Αγορά

Προ - ολυμπιακό έτος για την Βρετανία και είναι ένα ερωτηματικό που θα βρεθούν τα χρήματα για τους αγώνες.

Για την Χώρα μας, η ύφεση θα αυξηθεί το 2011 με το χειρότερο σημείο να είναι πριν το καλοκαίρι. Ο τουρισμός θα είναι αυξημένος και θα φέρει το Φθινόπωρο τα πρώτα χαμόγελα, αλλά η ανάπτυξη θα έρθει το 2012.

Προσοχή στις πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις περί χρέους κλπ. Κανείς δεν προσμετρά στο ΑΕΠ την "αφορολόγητη οικονομία" που είναι πολύ πάνω από 30% επί του ΑΕΠ, αφού το 75% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει 10,000 ευρώ τον χρόνο.

Σημείο κλειδί αν θα "περάσουν" οι αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα και στην ΔΕΗ. Αν ναι, θα πάρουμε την 4η δόση και το Χ.Α. μπορεί να δει καλύτερες μέρες. Τεχνικά το Χ.Α. είναι σε πτωτικό δρόμο και μόνο μια αντίδραση των Τραπεζών μπορεί να αλλάξει την τάση.

Η αναδιάρθρωση χρέους είναι δεδομένη. Οι όροι "παίζουν" και η κατάλληλη χρονική στιγμή αφού θα γίνει σε συμφωνία με την τρόικα και τους πιστωτές μας.

Έτος - σταθμός για την Ε.Ε. αφού ή αλλάζει ή τελειώνει το 2011.

ΗΠΑ και Κίνα επιθυμούν ένα ισχυρό ευρώ για διαφορετικούς λόγους και θα το στηρίξουν.
Όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη πορεία του Χ.Α. και σύμφωνα με τον κ. Δάντη, από την στιγμή που δείχνει να μην αντέχει η θεωρούμενη ισχυρή στήριξη στην περιοχή των 1380 μονάδων, ο Δείκτης δημιουργεί όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις για να κινηθεί προς τις 1150 μονάδες όπου η πτωτική διάθεση θα εκτονωθεί με ένα τελευταίο “sell off”. Θα ακολουθήσει βραχύ στάδιο συσσώρευσης και η ανοδική αντίδραση θα σηματοδοτηθεί από ανοδική κίνηση που στην αρχή της θα έχει σαν κυριότερο χαρακτηριστικό τις ιδιαίτερα πυκνές συναλλαγές.

“Στο καναβάτσο έχει πέσει η Αγορά” σύμφωνα με τον Απόστολο Μάνθο (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ), καθώς τρία κλεισίματα του Δείκτη χαμηλότερα των 1383 μονάδων θα τον οδηγήσουν με ακρίβεια προς τις επόμενες στηρίξεις των 1350 (ενδοσυνεδριακό χαμηλό Νοεμβρίου 1997) και 1300 μονάδων.

Η βραχυχρόνια τάση αλλάζει με συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1432 μονάδων, όμως για να αλλάξει κάτι ουσιαστικά χρειάζονται συνεχή κλεισίματα υψηλότερα των 1543 μονάδων.

Επίσης ο FTSE έχασε με χαρακτηριστική ευκολία την ζώνη 663 – 655 και κινείται σε “αχαρτογράφητες” περιοχές με τις επόμενες θεωρητικές στηρίξεις να εντοπίζονται στις 615 και 600 μονάδες.

Η βραχυχρόνια αλλαγή τάσης με συνεχή κλεισίματα υψηλότερα των 680 μονάδων και η ουσιαστική αλλαγή με κίνηση υψηλότερα των 735 μονάδων.

Τέλος όσον αφορά τον Τραπεζικό δείκτη και σύμφωνα με τον κ. Μάνθο, αν χαθεί η στήριξη των 1167 μονάδων, η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 1050 μονάδες, ενώ ουσιαστική αλλαγή τάσης θα έλθει μόνο με συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1456 μονάδων.

Επίσης ο κ. Μάνθος δεν αποκλείει την περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, αν επιδεινωθεί το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα. Τέτοιες ενδείξεις έρχονται από τον Ισπανικό δείκτη IBEX που έχασε την στήριξη των 9920 μονάδων και δεν αποκλείεται να απειλήσει την επόμενη που οριοθετείται στις 9400 μονάδες.

Δανεισμός τίτλων - Short selling

Πιέσεων συνέχεια που συνδυάστηκε με νεότερη αύξηση των συναλλαγών.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με πολύ χειρότερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, εκτόξευσαν τις υποτιμήσεις στο 4,25%.

Μικτές κινήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 7768, τιμή εκκαθάρισης 613,45) κινήθηκαν μεταξύ 610 και 628 μονάδων.

Παρέμεινε ο δανεισμός τίτλων (26000 Jumbo, 13000 ΟΤΕ, 56100 ΟΠΑΠ, 19700 Τιτάν, 29400 Ελ. Πετρέλαια, 180000 Κύπρου, 91000 Alpha Bank, 11600 Coca-Cola, 61900 Εθνική, 11000 Βιοχάλκο, 5200 Ταχ. Ταμιευτήριο), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (5587), Alpha Bank (1993), Πειραιώς (2922), Eurobank (1271), ΟΤΕ (1092), MIG (210), Κύπρου (974), MPB (905), ΟΠΑΠ (150), Αγροτική (415), ΔΕΗ (926), Βιοχάλκο (265), Ταχ. Ταμιευτήριο (669).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 5/1 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (100366 τεμ.), Eurobank (113000 τεμ.), Alpha Bank (60000 τεμ.), Coca-Cola (61800 τεμ.), Jumbo (7068 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Eurobank (12000 τεμ.), Ελλάκτωρα (6000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8924329 τεμ.), Eurobank (13984099 τεμ.), Εθνική (7671574 τεμ.), Κύπρου (4317277 τεμ.), Πειραιώς (21946668 τεμ.), MPB (11803889 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία IVALDI CAPITAL LLP γνωστοποιεί με την από 05/01/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Alapis ΑΒΕΕ: Επενδυτής: IVALDI CAPITAL LLP. Εκδότης: Alapis ΑΒΕΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (304.415) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,124%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 04 Ιανουαρίου 2011.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 05/01/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (392.825) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,12%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 04 Ιανουαρίου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v