Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βλέπει και το "πεντάρι" η Εθνική!

Ολο και χαμηλότερα με τον Ftse20 προς τις 630 μονάδες και την Εθνική σταθερά χαμηλότερα στο πεντάρι. "Πράσινη" εξαίρεση ο ΟΤΕ. Αποτίμηση 1,02 δις. ευρώ για την Πειραιώς, χαμηλότερες τιμές για Alpha Bank, Eurobank.

Ολο και χαμηλότερα βασικοί δείκτες και μετοχές με την Εθνική να αρχίζει να…συνηθίζει τις τιμές χαμηλότερα και των 6 ευρώ.

Με απώλειες 2,2% για τον πρώτο τραπεζικό τίτλο, που διορθώνει προς τα 5,93 ευρώ η συνολικότερη εικόνα της αγοράς δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική.

Κόκκινη έως κατακόκκινη με την Πειραιώς να υποχωρεί 3-4% προς τα 3,05 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές 2,9 εκατ. ευρώ και την αποτίμηση της μετοχής να υποχωρεί προς το 1 δισ. ευρώ. 

Αλλα 9,6 εκατ. ευρώ είχαν πραγματοποιηθεί-στις 14.15- στη μετοχή της Εθνικής αν και ο τίτλος που συγκεντρώνει και σήμερα τζίρους και ενδιαφέρον είναι ο ΟΤΕ. Δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με σταθερούς αγοραστές έως τα 6,47 ευρώ με τα 6,5-6,6 ευρώ να αποτελούν την επόμενη… εύλογη πρόκληση για όσους βραχυπρόθεσμους παίκτες αναζητούν κάτι εναλλακτικό σε σχέση με τις τράπεζες.

Στις 1.373 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 638 ο Ftse20 αλλά με τον τζίρο στα 40 εκατ. ευρώ, που παραπέμπει μάλλον σε ψύχραιμη αντιμετώπιση μίας όλο και απαξιούμενης αγοράς.

Ενδιαφέρουσα παράμετρος η εξοικείωση ακόμη και των βραχυπρόθεσμων με τις χαμηλότερες τιμές, που λειτουργεί πλέον σχεδόν…μιθριδατικά, δηλαδή σαν μην τρέχει και κάτι το σημαντικό. Ούτε πανικός, ούτε μαζικές πωλήσεις μόνο ενίσχυση των στοιχημάτων για το αν λ.χ ο 20άρης μπορεί να υποχωρήσει άμεσα προς τις 630 μονάδες.

Παράλληλα θα πρέπει να αναφερθούμε και σε μία άλλη παράμετρο που ανάλογη της είχαμε δει και πέρυσι. Αφορά στην προσπάθεια μεταφοράς μέρους της ρευστότητας και του ενδιαφέροντος σε μη τραπεζικούς τίτλους.

Και αν πέρυσι για παράδειγμα αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεγαν αρχικά την Coca Cola/ 3 E εγκαταλείποντας τις τράπεζες αυτές τις συνεδριάσεις διαφαίνεται μία τάση προς τον ΟΤΕ, κυρίως αυτόν. Βέβαια ακόμη είναι πολύ νωρίς και ο τραπεζικός κλάδος έως 40% χαμηλότερα από πέρυσι ωστόσο οι αγοραστές στον Οργανισμό φαίνεται να είναι ισχυροί παίκτες και γνώστες.

Λίγο μετά τις 14.20 οι πωλητές ενίσχυσαν τις θέσεις τους και σταδιακά πίεσαν έως και 5% χαμηλότερα τις τιμές των περισσότερων μετοχών του Ftse20 με τις Alpha Bank και τις Eurobank να βυθίζονται στα 3,64 και 3,52 ευρώ αντίστοιχα. Στα 4,21 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 7,50 ευρώ η σταθερή εχθές ΜΟΗ.

Την ίδια ώρα και στις ευρωαγορές οι περισσότεροι δείκτες κινούνται διορθωτικά με τον DAX να υποχωρεί προς τις 6.870 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v