Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ-αγορές: Πορείες αντιστρόφως ανάλογες...

Από τα τρέχοντα επίπεδα ή από λίγο χαμηλότερα το ΧΑ "χρωστά" μία αντίδραση, προτού ξανα…βυθιστεί. Κλειδί τα 6 ευρώ για την Εθνική και η σχέση πωλητών-αγοραστών στην Πειραιώς.

Σε νέα χαμηλά 13 ετών ο Γενικός Δείκτης, όπως μας υπενθύμιζε εχθές ο Θανάσης Σταυρόπουλος.

Σταθεροποίηση στα υψηλά 2 ετών η Wall, σε διαδικασία επαναφοράς στις κορυφές του 2007-2008 (*) η Φρανκφούρτη.

Με το ΧΑ να σημειώνει αρνητικό ρεκόρ 20 ετών στην περίοδο 2007-2010 σύμφωνα με το ενδιαφέρον- και από στατιστικής πλευράς- θέμα του Στέφανου Κοτζαμάνη.

Εμείς στην…εμμονή μας, πως από αυτή την απαξίωση τριών και πλέον ετών (…απαξίωση σε πολλαπλά επίπεδα) μπορεί να προκύψει κάτι ενδιαφέρον και εν πάσει περιπτώσει διαφορετικό απ΄ όσα μέχρι τώρα έχουμε βιώσει.

Εμμένουμε στην εκτίμηση, πως ένας ιστορικός κύκλος αυτού του τόπου ολοκληρώνεται και μέσα από ανατροπές που θα συμβούν- κυρίως εφέτος- μπορεί να προκύψει κάτι ενδιαφέρον. Θα δείξει. Υγεία, επιμονή…κότσια και βλέπουμε για μία χρόνιά που οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ψυλλιασμένοι περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Και αυτό, κατά την εκτίμηση μας, μπορεί να αποβεί το πλεονέκτημα μας. Λίγο ως πολύ…γνωρίζουμε τι μας περιμένει, ξέρουμε επίσης ποιοι ισχυροί επενδυτικοί- επιχειρηματικοί κύκλοι προετοιμάζονται για να είναι έτοιμοι στην διάρκεια της μεγαλύτερης αναδιανομής δύναμης-πλούτου θα γνωρίζει αυτός ο τόπος από την δεκαετία του ΄70 και μετά.

Να είμαστε εκεί, λοιπόν. Και για αυτό θα εντείνουμε όλοι τις δυνάμεις μας κάθε μέρα, από συνεδρίαση σε συνεδρίαση…

Η χθεσινή συνεδρίαση ξάφνιασε ορισμένους ως προς την ένταση της, η πλειονότητα όμως των παικτών φαίνεται πως είχε λάβει έγκαιρα θέσεις πώλησης-αντασφάλισης. Στις 1.390 ελάχιστη τιμή για τον ΓΔ, στις 647,8 μονάδες για τον Ftse20. Με την Πειραιώς να ακολουθεί πορεία…βύθισης, σε μία φυσιολογική όμως κίνηση υποχώρησης προς την "προσαρμοσμένη τιμή".

Η ομάδα της Πειραιώς ξεκινά κύκλο παρουσίασης για να υποστηρίξει την α.μ.κ και η πλειονότητα γνωρίζει πολύ καλά, πως το χθεσινό ήταν η αφορμή, που έψαχναν ορισμένοι. Το αίτιο παραμένει το πρόβλημα και λόγω αυτού θα πρέπει να περιμένουμε χαμηλότερες τιμές.

Όμως βραχυπρόθεσμα θα φανεί από σήμερα κιόλας, από τις πρώτες εντολές κατά πόσον ο ασθενής σχηματισμός "διπλού χαμηλού" θα λειτουργήσει ως σημείο στήριξης ή θα υποχωρήσουμε χαμηλότερα. Εως τις περίπου 630 μονάδες για τον 20άρη, δηλαδή την επόμενη τεχνική περιοχή πριν την…κατάδυση χαμηλότερα και των 580 μονάδων.

Όμως θα ξέρουμε άμεσα εάν ο Ftse20 μπορεί να αντιδράσει από τα τρέχοντα επίπεδα ή από λίγο χαμηλότερα. Αντίδραση, προτού ακολουθήσουμε μία μάλλον προδιαγεγραμμένη πορεία προς τα πολυετή-ιστορικά σημεία αναφοράς και αναδιανομής ισχύος- κεφαλαίων.


(*) Εκ παραδρομής γράφτηκε '97-'98, έναντι του ορθού που είναι 2007-2008

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v