Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια αντίδραση με ...εορταστικό τζίρο

ΟΠΑΠ κατά κύριο λόγο και Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Ελλάκτωρ κατά δεύτερο επανέφεραν τον Γ.Δ. σε θετικό πρόσημο, όμως, η εξαιρετικά χαμηλή καθαρή αξία των συναλλαγών αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη συνέχεια.

Ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε σε θετικό πρόσημο, βοηθούμενος από τα μικρά κέρδη που παρουσιάζουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και από κάποιες μικρές πρωτοβουλίες που πήραν οι αγοραστές σε ΟΠΑΠ, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και κατά δεύτερο λόγο σε Αγροτική, ΤΤ και Ελλάκτωρα.

Από όλους αυτούς τους τίτλους ιδιαίτερη αναφορά χρειάζεται ο τίτλος του ΟΠΑΠ, καθώς από την αρχή της συνεδρίασης και παρά τις εναλλαγές προσήμων για τον Γ.Δ. έχει κατορθώσει και κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, ενώ λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, καταγράφει κέρδη που προσεγγίζουν το 3%.

Κέρδη 1,49% για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που το μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό της ήταν το 6,21 ευρώ, όμως, έχει υποχωρήσει σχετικά έχοντας πάντα ζητούμενο το κλείσιμο τουλάχιστον πάνω από την προηγούμενη στήριξη των 6,18 ευρώ.

Κέρδη 2,45% για τη μετοχή του Ελλάκτωρα, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναλλαγές εδώ δεν ξεπερνούν τα 90.000 τεμάχια, ενώ με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές κινούνται ακόμη οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος και με ακόμη λιγότερες οι Τιτάν, Μοτορ Οιλ, Jumbo.

Αντίθετα, με απώλειες που ξεπερνούν τις 2 ποσοστιαίες μονάδες κινούνται οι MIG, MPB, με όγκο συναλλαγών που ξεπερνά τις 440.000 και 710.000 τεμάχια αντίστοιχα.

Περίπου ισοβαρής η μέχρι στιγμής εικόνα ανοδικών – πτωτικών μετοχών, όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο εξαιρετικά χαμηλός τζίρος που μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 33 εκατ. (από τα οποία μάλιστα τα 9,1 αφορούν την προσυμφωνημένη συναλλαγή 2.275.535 τεμαχίων της Alpha Bank στα 4,01 ευρώ) αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση καταρχήν ζητούμενο για τον Γ.Δ. είναι το κλείσιμο υψηλότερα των 1.414 μονάδων, το οποίο έδειξε ότι μπορεί και να το κατορθώσει, αφού το μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό υψηλό του έχει σημειωθεί στις 1.419,13 μονάδες.

Εκτός 20άρη ελάχιστοι τίτλοι προσπαθούν να συνδυάσουν αξιόλογη αντίδραση με σχετικά ανεκτές συναλλαγές, στην προσπάθεια σχετικού καλλωπισμού των αποτιμήσεων έστω και της τελευταίας στιγμής, αφού μετά τη σημερινή συνεδρίαση απομένουν μόνο 2,5 συνεδριάσεις (την Παρασκευή το ΧΑ έχει ημιαργία) για το κλείσιμο της χρηματιστηριακής χρονιάς.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v