Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργοποιήθηκαν αντανακλαστικά επιβίωσης στο ΧΑ

Μεταβλητότητα, υψηλός τζίρος, επικίνδυνες "βουτιές" κάτω από τις 1.400 στη συνεδρίαση της Τρίτης. "Βουτιά" 8,6% για Πειραιώς λόγω MSCI. Εντυπωσιακά κέρδη 29% για ΓΤΕ. Στο μήνα, απώλειες 8,26% για ΓΔ, 17% για τις τράπεζες.

Συνεδρίαση που τα είχε όλα η χθεσινή και σίγουρα δεν άφησε να πλήξουν όσοι είχαν το “κουράγιο” να την παρακολουθήσουν.

Μεταβλητότητα, υψηλός τζίρος (ο μεγαλύτερος των τελευταίων 39 συνεδριάσεων), επικίνδυνες “βουτιές” του Δείκτη χαμηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 1400 μονάδων, θετικές και αρνητικές εκπλήξεις σε επιμέρους τίτλους, “πακέτα” που άφησαν ερωτηματικά, δημοπρασίες που έκλεισαν στο υψηλό ημέρας τους ΟΤΕ, Εθνική, Κύπρου, Ελ. Πετρέλαια και Coca-Cola και όλα αυτά με τις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές να κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος αλλάζοντας πρόσημα και την Wall Street να ανοίγει υπό πίεση χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 11000 μονάδων και να προσπαθεί να ανακάμψει στην συνέχεια “εκμεταλλευόμενη” κάποια θετικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Ανησυχία και στις Αγορές συναλλάγματος, με το ευρώ να δοκιμάζει τιμές χαμηλότερες από τα 1,30 δολάρια και τον χρυσό να επανέρχεται σε θετικό βηματισμό. Ο τελευταίος συνδυασμός είχε σαν αποτέλεσμα η χθεσινή τιμή πώλησης της χρυσής λίρας από την Τράπεζα Ελλάδος (288,37 ευρώ) να βρεθεί σε νέα ιστορικά υψηλά (!).

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η “διάσωση” της Ιρλανδίας και η επιμήκυνση Δημόσιου χρέους για την Ελλάδα, δεν φαίνεται να καθησυχάζει τις Αγορές και να αμβλύνει τις ανησυχίες, καθώς όλο και περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη μπορεί να εξελιχθεί σε ντόμινο, με καταστροφικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ευνόητο είναι ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον τα ξένα χαρτοφυλάκια που έχουν αποφασίσει να μηδενίσουν θέσεις σε “επικίνδυνες” Χώρες θα συνεχίσουν το “έργο” τους, ενόψει και του κλεισίματος της χρήσης.

Σημαντική παράμετρο θα αποτελέσει επίσης η αποσαφήνιση των όρων επιμήκυνσης του δανείου ΔΝΤ/ΕΕ και οι γενικότερες εξελίξεις στην Ευρωζώνη, σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Η κρατούσα άποψη των περισσότερων αναλυτών είναι πως αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα αδυναμίας, θα υπάρξει αυτοτροφοδοτούμενη πτώση και η αρνητική τάση θα ανεβάσει στροφές και θα αναγκάσει προς αποχώρηση και τα τελευταία συντηρητικά χαρτοφυλάκια που παραμένουν εντός Αγοράς. Μία Αγορά που συνεχίζει να δοκιμάζεται από “σκληρό trading” και στην οποία τα θεμελιώδη των εταιρειών έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αφού αυτό που ενδιαφέρει είναι πρωτίστως η συναλλακτική δραστηριότητα που επιτρέπει την γρήγορη “επιβίβαση” και “αποβίβαση” των βραχυπρόθεσμων “παικτών”.

Επιστρέφοντας στο εγχώριο Χρηματιστηριακό ταμπλό, αξίζει να αναφερθεί ότι η “πρωτοβουλία” που ανέπτυξαν λίγο μετά τις 16.20, Εθνική, Κύπρου, ΟΤΕ και Coca-Cola, ανέσυρε τον Δείκτη από τα χαμηλά ημέρας και σαν να μην έφτανε αυτό, τον έκλεισε πλησιέστατα του υψηλού ημέρας και με θετικό πρόσημο, με τα “θαύματα” των τελικών δημοπρασιών (!)

Πολλές οι εκπλήξεις σε επιμέρους τίτλους, θετικές και αρνητικές, άλλες “δικαιολογημένες” και άλλες “αδικαιολόγητες”, ενώ τα 5750000 κομμάτια που άλλαξαν χέρια υπό μορφή προσυμφωνημένων συναλλαγών για την Alpha Bank (στα 4,28 ευρώ), “ανάγκασαν” την Αγορά να ψάχνει πιθανούς πωλητές και αγοραστές.

Στις θετικές εκπλήξεις το +28,69% της Γενικής Τράπεζας με 466005 τεμ. ανεκτέλεστο αγορών (επιθετικές αγορές μετά τις 13.30) και στις αρνητικές εκπλήξεις οι τουλάχιστον σημαντικές απώλειες για Byte, Aspis Bank, ΔΟΛ, ΕΥΑΘ.

Αντίθετα οι Πειραιώς (-8,64%), ΚΑΕ (-4,87%), ΕΛΒΑΛ (-15,84%) και Lamda Development (-7,86%), υπέστησαν τις “συνέπειες” των “καθυστερημένων” πωλήσεων λόγω εξόδου τους από τους δείκτες MSCI. Εννοείται ότι οι πωλήσεις αυτές δεν θα έχουν “ουρά” και έτσι (κατά περίπτωση) οι τίτλοι αυτοί δεν αποκλείεται να δώσουν σημαντικά και γρήγορα κέρδη σε όσους έσπευσαν να τοποθετηθούν στα χαμηλά ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο τίτλος της Τρ. Πειραιώς μεταφέρεται από τον δείκτη MSCI Standard Index στον MSCI Small Cap Index, σύμφωνα με την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI.
Επίσης από τον δείκτη Small Cap διαγράφτηκαν οι ΚΑΕ, Σαράντης, ΕΛΒΑΛ και Lamda Development και οι αλλαγές αυτές ισχύουν μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Ειδικά στην περίπτωση της μετοχής της Πειραιώς που έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας, αξίζει να αναφερθεί ότι μέσω των δημοπρασιών άλλαξαν χέρια 17728060 τεμ. επί συνολικού ημερήσιου όγκου 22806052 τεμ., ενώ έμεινε στο ταμπλό ανεκτέλεστο προς αγορά 6659818 τεμ.

Επιστρέφοντας στις διεθνείς Αγορές και ανεξαρτήτως προσήμου, είναι έκδηλη η ανησυχία και η αδυναμία κίνησης σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

“Η αίσθησή μου είναι, ότι είναι ακόμη πολύ μεγάλη η πιθανότητα κάποιου είδους αναδιάρθρωσης ή πτώχευσης για ορισμένες οικονομίες”, σχολίασε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Russell Jones, παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής σταθερού εισοδήματος της Westpac Banking Corp στο Σίδνεϊ., τονίζοντας ότι “πρόκειται για μία κρίση που θα συνεχίσει να δημιουργεί θόρυβο”.

Το “πακέτο” στήριξης της Ιρλανδίας ξεκάθαρα απέτυχε να αμβλύνει τις ανησυχίες στην ζώνη του ευρώ, ενώ αντίθετα έστρεψε την προσοχή σε άλλες Χώρες της Περιφέρειας, σχολιάζει ο Mitul Kotecha, επικεφαλής τομέα παγκόσμιας συναλλαγματικής στρατηγικής της Credit Agricole.

Επίσης όπως τονίζει ο επικεφαλής διεθνών επενδύσεων της BNP Ρaribas, κ. Emiel van de Heilberg, “αυτή τη στιγμή ούτε κατά διάνοια δεν σκεφτόμαστε να ακουμπήσουμε τις Αγορές Κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας”.

Ο Νότος, όπως σημειώνει, είναι ένα πολύ επικίνδυνο και εξειδικευμένο παιχνίδι πλέον. Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της Αγοράς σταθερού εισοδήματος της Investec Asset Management, κ. John Stophord, είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή ακόμη και να σκεφτεί κανείς πως ο κίνδυνος φτάνει στο τέλος του για την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια και κατ’ επέκταση την Ευρωζώνη. Τα αποτελέσματα θα πάρουν πολύ χρόνο να φανούν, και οι Αγορές δεν είναι πάντα οι πιο υπομονετικοί κριτές. Όπως σημειώνει η Investec, δεν διατηρεί αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιο της ούτε ένα Κρατικό ομόλογο της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις για την αναχρηματοδότηση χρέους των Ισπανικών Τραπεζών το 2011, καθώς οι ανησυχίες πυροδοτούν αύξηση του κόστους χρηματοδότησης. Ειδικότερα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως οι Ισπανικές Τράπεζες θα δυσκολευτούν να αναχρηματοδοτήσουν χρέος ύψους 85 δισ. ευρώ το επόμενο έτος.

Η Πορτογαλία θα εισέλθει σε ύφεση το 2011 υπό το βάρος του προϋπολογισμού της Κυβέρνησης, μεταδίδει στην ιστοσελίδα της η Jornal de Negocios, επικαλούμενη πηγές της Banco de Portugal. “Ο προϋπολογισμός του 2011 θα βάλει την Πορτογαλική οικονομία σε ύφεση, με αρνητικές συνέπειες για την ανεργία”, αναφέρει έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

“Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να προχωρήσουν με κοινή δράση για να περιορίσουν την κρίση Κρατικού χρέους, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος οι πιέσεις των Αγορών να αναγκάσουν μία δομικά σημαντική Χώρα όπως η Ιταλία να χρειαστεί ίσως διάσωση”, τονίζει ο Jim O’Neill, πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management στο Αμερικανικό πρακτορείο CNBC, μετά την άνοδο των spreads των Ιταλικών δεκαετών ομολόγων έναντι των Γερμανικών σε ιστορικό ρεκόρ (Ευρωζώνης) χθες.

Όμως δεν έλειψαν και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία. Έτσι στην Ινδία, ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο, καθώς το ΑΕΠ της Χώρας αναπτύχθηκε σε ποσοστό 8,9% έναντι του αμέσως προηγούμενου τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.
 
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για ετήσια αύξηση 8,3%. Επίσης, άνοδο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε το Νοέμβριο ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας για την περιοχή του Σικάγο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 62,5 μονάδες από τις 54,2 μονάδες τον Οκτώβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 60 μονάδες.

Άνοδο στο μεγαλύτερο επίπεδο από τον Ιούνιο σημείωσε το Νοέμβριο και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το ιδιωτικό ερευνητικό κέντρο Conference Board. Συγκεκριμένα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο στις 54,1 μονάδες, από το αναθεωρημένο μέγεθος των 49,9 μονάδων τον Οκτώβριο. Η αρχική εκτίμηση για τον Οκτώβριο τοποθετούσε τον δείκτη στις 50,2 μονάδες. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 52,5 μονάδες.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. αξίζει υποσημείωσης ότι η χθεσινή ήταν η τελευταία συνεδρίαση για τον μήνα Νοέμβριο (από σήμερα μπαίνει εποχιακά ο χειμώνας), ο οποίος συρρίκνωσε κατά 8,26% τον Γενικό Δείκτη και κατά 17,03% τον Τραπεζικό δείκτη.

Στο ταμπλό του 20αρη οι τίτλοι με θετικό πρόσημο (έστω και με την “επέμβαση του ιππικού” πήραν την πρωτοκαθεδρία). Τα μεγαλύτερα κέρδη για Κύπρου (+5,49%), ΟΤΕ (+4,33%), Εθνική (+3,67%) και Coca-Cola (+1,97%). Απλά θετικό πρόσημο για Βιοχάλκο, Ελλάκτωρα, Jumbo, Eurobank, ενώ αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Μυτιληναίου, Ταχ. Ταμιευτηρίου, MPB, MIG.

Αντίθετα και όπως προαναφέρθηκε οι μεγαλύτερες απώλειες για την Πειραιώς (-8,64%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 2% ακολούθησαν οι ΔΕΗ, Αγροτική, Motor Oil, Alpha Bank και με μικρότερες απώλειες οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 25 μονάδων, προσέκρουσε αρκετές φορές στις παρυφές των 1395 μονάδων, μέσω των δημοπρασιών βρέθηκε στο υψηλό ημέρας των 1420 μονάδων (17.10) και τελικά έκλεισε στις 1419,67 μονάδες με κέρδη 0,59%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 193 εκατ. από τα οποία τα 37 αφορούσαν “πακέτα”.

Κακή η τελική εικόνα με 58 ανοδικές μετοχές έναντι 106 πτωτικών και 24 τίτλοι με ημερήσιες απώλειες από 6 έως 15,84%.

Ενδιαφέρον για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις θα έχει η συμπεριφορά των τίτλων που χθες πιέστηκαν “άτσαλα” όπως και ο τίτλος της Βάρδας μετά την υποβολή δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 26,66% στην τιμή των 1,10 ευρώ.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Συνεχίζονται οι ανησυχίες στις διεθνείς Αγορές, τονίζει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.
Η απόφαση για την εισαγωγή της Ιρλανδίας στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης, τα συνεχή δημοσιεύματα ότι ακολουθούν η Πορτογαλία και πιθανόν η Ισπανία, δημιουργούν πολύ αρνητική ψυχολογία τόσο για την Ελληνική Αγορά, όσο και για τις Περιφερειακές Αγορές της Ευρωζώνης.

Στο αρνητικό προσκήνιο συνεχίζουν να βρίσκονται οι Τραπεζικοί τίτλοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. πλησιάζει επικίνδυνα στα πολυετή χαμηλά που καταγράφηκαν στις 7 Ιουνίου 2010 (1.403,92 μονάδες).

Επίσης τα αποτελέσματα του εννεαμήνου των Ελληνικών Επιχειρήσεων που δημοσιεύθηκαν όχι μόνο δε βοήθησαν στη βελτίωση του κλίματος, αλλά αντίθετα το επιδείνωσαν και ασφαλώς συνετέλεσαν στη διαμόρφωση πτωτικής διάθεσης. Μέσα σε αυτό το γενικά “πεσμένο” κλίμα δε βοήθησε ούτε η έγκριση από την τρόικα της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Το θέμα που θα απασχολήσει από εδώ και πέρα την Ευρωπαϊκή Αγορά των ομολόγων και τις Κυβερνήσεις των Χωρών της Περιφέρειας της Ευρωζώνης είναι η τελική απόφαση, στην οποία θα καταλήξει η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις 16 και 17 Δεκεμβρίου. Η Γερμανία πιέζει ασφυκτικά για την επιβολή από το 2013 της ρήτρας συλλογικής δράσης σε όλα τα ομόλογα που θα εκδοθούν από τις Χώρες της Ευρωζώνης από μια ορισμένη ημερομηνία και μετά, η οποία φαίνεται τελικά να ενεργοποιείται κατά περίπτωση, όμως, και όχι αυτόματα.

Όπως φαίνεται σε ειδικές περιπτώσεις σε αυτή την ελεγχόμενη αναθεώρηση του Δημοσίου χρέους κάποιας Χώρας και στη ζημία που θα προκύψει θα συμμετέχουν όλοι οι κάτοχοι ομολόγων (Τράπεζες, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί, Ιδιώτες κ.λπ.).

Εν αναμονή των τελικών διευκρινήσεων οι δυσκολίες για την Ελλάδα, που πρέπει να βγει στις Αγορές το συντομότερο δυνατό, ενδέχεται να είναι πρόσθετες. Βέβαια η απόφαση για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ δίνει κάποια ανάσα, καθώς η ρύθμιση σε βάθος έντεκα ετών κρίνεται ως πιο ρεαλιστική. Επίσης, επιβαρυντική του κλίματος στις Αγορές είναι η πολεμική ένταση ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.

Λόγω των προβλημάτων στην Ευρωζώνη παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες συγκέντρωση κεφαλαίων στα Γερμανικά ομόλογα, που θεωρούνται απόλυτα ασφαλή. Τα ομόλογα των ΗΠΑ κινήθηκαν με σταθεροποιητική διάθεση. Αντίθετα τα spreads των ομολόγων της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας συνεχίζουν να κινούνται πλαγιοανοδικά.

Επίσης η απόφαση της Κίνας να περιορίσει τη ρευστότητα της Αγοράς για να συγκρατήσει την άνοδο του πληθωρισμού της Χώρας, είχε ως συνέπεια τη γενικευμένη πτώση των τιμών των εμπορευμάτων και την σταθεροποίηση του χρυσού, που όμως μετά από ολιγοήμερη “ξεκούραση” δείχνει εκ νέου ανοδικές διαθέσεις.

Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust, η συνεδρίαση της Δευτέρας που έδωσε τις τελικές εντυπώσεις στους εν δυνάμει πωλητές, έστειλε στο ναδίρ την ψυχολογία των τελευταίων τυχόν εναπομεινάντων “θαυμαστών” της Σοφοκλέους και “θαύματα” όπως αυτά που συνέβησαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εντείνουν την υπάρχουσα μεταβλητότητα (!)


Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Παρά την σημαντική μεταβλητότητα που επέδειξε η τελευταία συνεδρίαση του μήνα, οι συναλλαγές μειώθηκαν αισθητά καθώς η επιφυλακτικότητα ήταν έκδηλη.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη έκλεισαν σχεδόν αμετάβλητα και έτσι οι “βοήθειες” του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη από τις δημοπρασίες αύξησαν τις υποτιμήσεις στο 1,5%, ενώ μετά τις 17.00 σημειώθηκαν κάποιες επιλεκτικές αγορές με υποτίμηση χαμηλότερα του 1%

Λίγες αγορές στα χαμηλά ημέρας από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 9207, τιμή εκκαθάρισης 658,19) κινήθηκαν μεταξύ 645,75 και 664,5 μονάδων.

Χαμηλός ο δανεισμός τίτλων (19500 ΟΤΕ, 10500 Ελλάκτωρ, 11400 Coca-Cola), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (6537), Alpha Bank (1319), Πειραιώς (5147), Eurobank (1090), ΟΤΕ (865), MIG (421), Κύπρου (1854), Ταχ. Ταμιευτήριο (252), ΔΕΗ (399), ΟΠΑΠ (191), ΓΕΚ (258), MPB (167), Μυτιληναίος (158), Coca-Cola (126), Μέτκα (161), Ελ. Πετρέλαια (102), Ιντρακόμ (196).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 30/11 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Πειραιώς (51052 τεμ.), Alpha Bank (28622 τεμ.), Eurobank (205950 τεμ.), Εθνική (40252 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Alapis (18012 τεμ.), Alpha Bank (100525 τεμ.), Eurobank (100000 τεμ.), Εθνική (50000 τεμ.), Πειραιώς (1561782 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8681189 τεμ.), Eurobank (14220151 τεμ.), Εθνική (8176394 τεμ.), Κύπρου (5948939 τεμ.), Πειραιώς (21115543 τεμ.), MPB (11791763 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 29/11/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (1.936.063) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,57%). Ημερομηνία απόκτησης: Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 26 Νοεμβρίου 2010.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 30/11/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (2.059.286) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,61%). Ημερομηνία απόκτησης: Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 29 Νοεμβρίου 2010.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v