Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή σκηνικού με τραπεζικό ράλι

Ισχυρά κέρδη καταγράφει η Σοφοκλέους με κινητήρια δύναμη τον τραπεζικό κλάδο. Ξεχωρίζουν από θετικής πλευράς, Μarfin Popular, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Ελλάκτωρ. Στα 3,8 ευρώ το ΤΤ με κέρδη 14,6%

Συνεχίζουν την κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στο ΧΑ οι αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών – πωλητών περιορίζονται γύρω από το ψυχολογικό όριο των 1.600 μονάδων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τζίρος έχει κατεβάσει σημαντικά ρυθμούς, ενώ λίγες είναι ουσιαστικά οι δεικτοβαρείς μετοχές που προσπαθούν να διατηρήσουν τον δείκτη σε θετικό έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση, η ολιγωρία του δείκτη και η αδυναμία του να κινηθεί υψηλότερα της ζώνης 1.626-1.650 δημιουργεί αμφιβολίες για το ανοδικό momentum και ταυτόχρονα επιφυλάξεις σε περίπτωση που ο δείκτης επιστρέψει σε διορθωτικό pull back.

Από τις μετοχές του 20άρη ξεχωρίζει το -4,11% της Βιοχάλκο και μάλιστα με συναλλαγές που ξεπερνούν τις 14.000 τεμάχια, ενώ αξιοπρόσεχτες απώλειες που ξεπερνούν το 2% σημειώνει και ο τίτλος της Jumbo.

Αντίθετα, από τους θετικούς πρωταγωνιστές ασφαλώς και ξεχωρίζει το +8,68% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Κέρδη μεγαλύτερα του 3% για Ελλάκτωρ και Marfin Popular Bank, ενώ κοντά στο 3% είναι και τα μέχρι στιγμής κέρδη του τίτλου της Alpha Bank.

Αντίθετα, απογοητεύει ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας, καθώς όχι μόνο κινείται χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 11 ευρώ, αλλά έχει γυρίσει και σε αρνητικό πρόσημο.

Περίπου ισοβαρής η μέχρι στιγμής εικόνα ανοδικών – πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 62 προς 74, αρκετές δεκάδες τίτλους με μηδενικές έως ελάχιστες συναλλαγές, ενώ τεχνικά παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του δείκτη καταρχήν υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1.600 μονάδων και κατά δεύτερον υψηλότερα από τη ζώνη 1.626-1.650 που προαναφέρθηκε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παρά το πτωτικό ξεκίνημα, ο τίτλος της Αγροτικής έχει επιστρέψει σε θετικό πρόσημο με κέρδη 2%, ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 40 εκατ. από τα οποία μάλιστα τα 334.630 ευρώ αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v