Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανω των 1.600 με ΕΤΕ, ΕFG και Alpha

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές, κοντά στο 3% τα κέρδη για τη Σοφοκλέους, με τον ΓΔ να υπερβαίνει τις 1.600 μονάδες. Πρωταγωνιστές οι τράπεζες με τη Eurobank στο +9,5% και την Alpha στο +6,5%. Πάνω από τα 11 € η ΕΤΕ.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα από τον ΡΜΙ της ευρωζώνης και τις βιομηχανικές παραγγελιές γύρισαν σε θετικό πρόσημο τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και όπως ήταν αναμενόμενο το ψυχραιμότερο από την αρχή ΧΑ έδειξε να εκμεταλλεύεται αυτή την αντίδραση και να κινείται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Έτσι, λίγο μετά την συμπλήρωση 3 ωρών συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινείται υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1600 μονάδων καταγράφοντας κέρδη 1,93%. Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών έχει αυξηθεί περίπου στο 2/1, όμως ο τζίρος παραμένει επικίνδυνα χαμηλός αφού μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 34 εκατ. ευρώ

Καθίσταται ευνόητο, ότι εάν η συναλλακτική δραστηριότητα συνεχιστεί σε αυτούς τους ρυθμούς, αφενός τα 100 εκατ. θα συνεχίσουν να δείχνουν εξαιρετικά δύσκολος στόχος αφετέρου η διοχέτευση λίγων σχετικά ισχυρών εντολών μπορεί είτε να επιτείνει την τάση είτε ακόμη και να την αλλάξει.

Σε κάθε περίπτωση και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ασφαλώς το +2,77% του τραπεζικού δείκτη δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για τους πιθανούς πρωταγωνιστές ημέρας. Είναι ενδεικτικό ότι το σύνολο των δεικτοβαρών τραπεζικών τίτλων κινείται με θετικό πρόσημο ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη με αρνητικό πρόσημο κινείται μόνο ο τίτλος του Ελάκτωρα.

Ασφαλώς και ξεχωρίζει το 4,71`% της Eurobank ενώ με κέρδη πάνω από 3% κινείται Alpha Bank και Βιοχάλκο και ακολουθεί με κέρδη 2,45% ο τίτλος του ΟΠΑΠ. Εκτός 20άρη ασφαλώς και το συναλλακτικό ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα περιορισμένο και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η ανοδική αντίδραση συντελείται με χαμηλές συναλλαγές και ακόμη χαμηλότερο κόστος.

Σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο για το κλείσιμο είναι εί δυνατόν η υπέρβαση για τον FTSE τις αντίστασης των 785 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v