Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Το γύρισμα της Wall "φτιάχνει" κλίμα...

Με σύμμαχο το διεθνές κλίμα που άλλαξε μετά το χθεσινό θετικό γύρισμα στη Wall, η Σοφοκλέους καλείται να «παλέψει» την έλλειψη ειδησεογραφίας και τη χθεσινή έντονα διορθωτική κίνηση.

Η ανατροπή σκηνικού στο αμερικανικό χρηματιστήριο εχθές το βράδυ δείχνει να αλλάζει την απόλυτα βραχυπρόθεσμη στάση στις διεθνείς αγορές, κάτι που δεν αποκλείεται να εκμεταλλευτεί και η Σοφοκλέους και η σημερινή συνεδρίαση να αποδειχτεί διορθωτική στη χθεσινή πτωτική διόρθωση.

Πιο συγκεκριμένα, εχθές το βράδυ στη Wall Street, μετά το μέσον και ιδιαίτερα προς το τέλος της συνεδρίασης, οι αγοραστές πήραν πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα οι δείκτες να κλείσουν πολύ κοντά στα υψηλά ημέρας.

Ήταν τέτοιος ο «ενθουσιασμός» των αγοραστών που μέχρι και η μετοχή της Goldman Sachs, που ανάγκασε το σύνολο των αναλυτών να δηλώσουν απογοητευμένοι, έκλεισε με κέρδη μεγαλύτερα του 2%.

Επόμενο ήταν, στην ανοδική αυτή αντίδραση, να ακολουθήσουν τα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια (πλην του Nikkei) ενώ εδώ ίσως χρήζει σχετικής προσοχής η ανοδική αντίδραση η οποία δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη για το χρηματιστήριο της Σαγκάης, το οποίο στις 5/7 είχε χτυπήσει χαμηλά 52 εβδομάδων.

Τουλάχιστον αξιοπρόσεκτα κέρδη στο ξεκίνημα δείχνουν και τα futures των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η Σοφοκλέους, επιστρέφοντας στην απόλυτη έλλειψη ειδησεογραφίας, θα αναγκαστεί να ακολουθήσει το διεθνές κλίμα.

Αγορές πέριξ των 1.560 μονάδων και πωλήσεις στα πρόθυρα των 1.600 μονάδων συστήνουν για τους traders αρκετοί επαγγελματίες του χώρου, εάν το ΧΑ ξεκινήσει με ελαφρώς πτωτικές διαθέσεις, σαν «ουρά» των χθεσινών σημαντικών απωλειών.

Η βραχυπρόθεσμη τάση στη Σοφοκλέους παραμένει ανοδική, όμως όσοι διατηρούν θέσεις long θα πρέπει να ετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν κινήσεις stop loss αν ο δείκτης κινηθεί αποφασιστικά χαμηλότερα των 1.561 μονάδων και ο 20άρης χαμηλότερα των 767 μονάδων.

Ο τελευταίος, ενώ στις προηγούμενες συνεδριάσεις διεκδικούσε ανοδική διαφυγή από τη ζώνη 795-800, εχθές βρέθηκε χαμηλότερα από τη στήριξη των 785 μονάδων και οριακά υψηλότερα από την επόμενη στήριξη στις 765 μονάδες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τους τίτλους του 20άρη, γύρισαν σε πτωτικό σήμα οι Πειραιώς, ΟΤΕ και Αγροτική.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, οι επόμενες στηρίξεις στα 4,20 και 3,90 ευρώ, για τον ΟΤΕ στα 6 και 5,5 ευρώ ενώ ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται για τη μετοχή της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, που κατά τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις, όχι μόνο απώλεσε το σύνολο των κερδών που κατέγραψε μετά την πρόταση της Πειραιώς, αλλά γύρισε και σε χαμηλότερα επίπεδα.

Επόμενες στηρίξεις για την εν λόγω μετοχή, στα 1,02 – 1,00 και 0,97 ευρώ (ισοφαρίζει το ιστορικό χαμηλό σε κλείσιμο), σύμφωνα με την άποψη του Απόστολου Μάνθου (μέλος Επενδυτικής Επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v