Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αδιόρθωτη" η Σοφοκλέους

Εκμεταλλευόμενο το τραπεζικό momentum το ΧΑ έκανε το 5 στα 5 για το ΓΔ και το 6 στα 6 για τις τράπεζες. Έστω και με περιορισμένους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές δεν αποκλείεται η συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης.

Δεν δείχνει διαθέσεις διάρθρωσης το ελληνικό χρηματιστήριο με το ΓΔ να έχει συμπληρώσει 5 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και τον τραπεζικό δείκτη 6.

Τα τραπεζικά σενάρια συνεχίζουν να κρατάνε "ζεστή" την αγορά. Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας οι θετικοί ημερήσιοι πρωταγωνιστές περιορίστηκαν σημαντικότατα.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό χθες οι μεγάλες ευρωαγορές δεν διαφύλαξαν το θετικό πρόσημο που είχαν αποκτήσει ενδοσυνδεριακά καθώς η είδηση των Business Week και Bloomberg σύμφωνα με την οποία η Hypo Real Estate έχει αποτύχει στα ευρωπαϊκά stress test πίεσε σημαντικά ψυχολογία και ευρώ.

Παρά ταύτα σήμερα το ευρώ δείχνει να ανακάμπτει και να κινείται υψηλότερα από το 1,3 έναντι του δολαρίου και κόντρα στις εκτιμήσεις της UBS η οποία θεωρεί ότι τα stress test στις τράπεζες δεν θα κατορθώσουν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών και το ευρώ θα υποχωρήσει στα 1,15 δολ. στους επόμενους 3 μήνες, επίπεδο που δεν έχει ξαναβρεθεί από το Νοέμβριο του 2003.

Σε αντίθεση με τις ευρωαγορές η Wall Street ανέκτησε μικρό μέρος από τις σημαντικές απώλειες της Παρασκευής, ανοδικά κινήθηκαν σήμερα το πρωί οι ασιατικές αγορές, ενώ συγκρατημένα θετικό πρόσημο δείχνουν οι ευρωαγορές.

Κατά τη σημερινή ημέρα οι διεθνείς αγορές έχουν στραμμένες την προσοχή τους στην έναρξη και τις άδειες κατασκευών κατοικιών στις ΗΠΑ (15.30) και στην πιθανολογούμενη κίνηση της Τράπεζας του Καναδά να αυξήσει τα επιτόκια από 0,55 σε 0,75% (16.00).

Επιστρέφοντας στο ΧΑ και αναφορικά με το ΓΔ σύμφωνα με την άποψη του ΑΠ. Μάνθου (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ) ο οποίος έκλεισε άνω από την αντίσταση των 1626 μονάδων αν πετύχει δύο κλεισίματα υψηλότερα από το εν λόγω όριο η αμέσως επόμενη ζώνη είναι στη ζώνη 1650 – 1690.

Σε αντίθετη περίπτωση πρώτη στήριξη στις 1603 μονάδες. Τέλος ασφαλώς και αξίζει υποσημείωσης το 8x8 για την Εθνική Τράπεζα με αθροιστικά κέρδη 23,08% η οποία έστω και οριακά επέστρεψε στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων του ΧΑ.

Επόμενες αντιστάσεις η ασθενής στα 11,74 και η δεύτερη σημαντικά ισχυρότερη στη ζώνη 12,2, 12,5 ευρώ. Οι πρώτες στηρίξεις στα 10,7 και 10,34 ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v