Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πρώτο πλάνο Αlpha-ETE-Eurobank

Επιμένουν στις διαθέσεις τους οι αγοραστές στη Σοφοκλέους, έχοντας πλέον με το μέρος τους και τις ευρωπαϊκές αγορές που γύρισαν θετικά. Πρώτες επιλογές των αγοραστών Alpha και Eurobank.

Διατηρούν τις θέσεις και τις διαθέσεις τους οι αγοραστές στο ΧΑ, καθώς έχουν πλέον στο πλευρό τους και τη συνδρομή των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, που έχουν γυρίσει σε θετικό πρόσημο.

Βέβαια, το ότι παραμένει το ενδιαφέρον, αυτό δεν σημαίνει ότι διευρύνεται κιόλας, καθώς οι κινήσεις παραμένουν απόλυτα επιλεκτικές και αφορούν κυρίως το τραπεζικό ταμπλό.

Αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνεται από το +2,35% του τραπεζικού δείκτη, έναντι του +1,3% του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από κει και χαμηλότερα η εικόνα παραμένει ακόμη χαμηλότερης ορατότητας, αφού ελάχιστοι τίτλοι μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης κατορθώνουν να συνδυάσουν αξιοπρόσεχτα κέρδη και πειστικό όγκο συναλλαγών.

Σε αυτούς δείχνουν να ανήκουν οι τίτλοι του ομίλου Τεχνικής Ολυμπιακής, Ιμπέριο, Σελόντα, Τρ. Αττικής και Proton Bank.

Επιστρέφοντας στον 20άρη, αξίζει να αναφερθεί ότι μόλις 2 τίτλοι κινούνται με 6ψήφιο όγκο συναλλαγών.

Ειδικότερα, η Alpha Bank με όγκο που ξεπερνά τα 2.700.000 κομμάτια καταγράφει κέρδη 4,43%, ενώ η Εθνική Τράπεζα με όγκο μεγαλύτερο του 1.525.000 τεμαχίων καταγράφει κέρδη 2,09%.

Τουλάχιστον αξιοπρόσεκτο το +4,8% για τη Eurobank, και το +2,41% της ΜΡΒ, ενώ από τις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές ξεχωρίζει το +2,19% της ΔΕΗ, όμως, με εξαιρετικά χαμηλό όγκο συναλλαγών που μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 115.000 τεμάχια.

Οι αγοραστές ξεπέρασαν και το «σοκ» που δημιούργησε η είδηση μέσω Reuters, σύμφωνα με την οποία η Εθνική Τράπεζα δεν προσβλέπει άμεσα σε κινήσεις εξαγορών στον εγχώριο τραπεζικό χώρο, και δείχνουν να επιμένουν σε αγορές έστω και αν την τελευταία ώρα έχει μειωθεί σημαντικά ο «βηματισμός» του όγκου συναλλαγών.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν τις 14:00 η μικτή αξία συναλλαγών πλησιάζει τα 56 εκατ., από τα οποία τα 3,3 αφορούν «πακέτα», ενώ σχεδόν μοιρασμένη η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών (87) – πτωτικών (74) μετοχών.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ει δυνατόν η ανοδική διαφυγή του FTSE υψηλότερα από τη ζώνη 795-800, και η σχετική τουλάχιστον διεύρυνση του ενδιαφέροντος σε περισσότερους τίτλους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι προβληματίζουν από τον 20άρη οι αξιοπρόσεχτες απώλειες που καταγράφει ο ΟΤΕ και οι εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές για Βιοχάλκο, Coca Cola, Ελλάκτωρα, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Jumbo και Τιτάνα.

Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο της συνεδρίασης, είναι η εν εξελίξει ιδιότυπη «μάχη» που δίνουν για την πρώτη θέση κεφαλαιοποιήσεων του ΧΑ Εθνική και Coca Cola.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v