Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

"Ισχυροποιήθηκαν" οι πωλητές που προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κυρίως τραπεζικών τίτλων. Πτώση για Εθνική (1,96%), ΜPB (2,35%), Κύπρου (2,29%), Alpha (0,96%). Kόντρα στη πτώση μόνο η μετοχή του ΟΠΑΠ από τον 20άρη.

Παρά το ανοδικό ξεκίνημα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν επιστρέψει σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, ενώ ο Γ.Δ. στη Σοφοκλέους στην πρώτη ώρα συνεδρίασης αρκείται σε κίνηση στενού εύρους και με συνεχή εναλλαγή προσήμων.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό του κλίματος επιφύλαξης που επικρατεί, ο σαφώς κατεβασμένος τζίρος για την πρώτη ώρα και η κίνηση του Γ.Δ. σε ένα στενό εύρος μόλις 14 μονάδων, ενώ έχει αλλάξει πέντε φορές πρόσημο.

Σχετική υπεροπλία μέχρι στιγμής στην αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών από τους τίτλους με θετικό πρόσημο, ενώ το σημαντικά μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλό κινείται με μηδενικές έως ελάχιστες συναλλαγές.

Ξεκινώντας από το ταμπλό του 20άρη, με αξιοσημείωτα κέρδη που ξεπερνούν το 1% μόνο Eurobank, ΤΤ και ΟΠΑΠ.

Και με απλά θετικό πρόσημο ΔΕΗ, Motor Oil, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

Αντίθετα, με αξιοσημείωτες απώλειες οι Jumbo, Τιτάνας, ΜΡΒ.

Και στη σημερινή συνεδρίαση η μερίδα του Λέοντος από πλευράς συναλλαγών και ενδιαφέροντος στο τραπεζικό ταμπλό όπου όλοι ανεξαιρέτως οι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι κινούνται με 6ψήφιο όγκο συναλλαγών.

Αντίθετα, στον υπόλοιπο 20άρη, οι μεγαλύτερες συναλλαγές στον ΟΤΕ, που μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τις 53.000 τεμάχια.

Αντίθετα, με 4ψήφιο όγκο συναλλαγών επιμένουν να κινούνται Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Jumbo και Τιτάνας.

Δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που εκτιμούν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο περιμένει σήμερα την έκβαση του «τεστ εμπιστοσύνης» από πλευράς αγορών, καθώς το ελληνικό δημόσιο βγαίνει να δανειστεί 1,5 δις. ευρώ στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων.

Σαφώς χαμηλότερο τοε ενδιαφέρον από τη μέση και κάτω.

Όπου αξιοπρόσεχτα κέρδη με σχετικά πειστικές συναλλαγές καταγράφουν Τράπεζα Αττικής, Γενική Τράπεζα, Τεχνική Ολυμπιακή, Παρνασσός, Σελόντα και Βωβός.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, είναι τουλάχιστον η επιβεβαίωση και ταυτόχρονα κλείσιμο του δείκτη υψηλότερα των 1.626 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v