Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αμυνες" από ΟΠΑΠ, Κύπρου

Σταδιακά οι πωλητές παίρνουν πρωτοβουλίες στον τραπεζικό κλάδο και λίγα λεπτά πριν συμπληρωθούν 5 ώρες συνεδρίασης, ο Γ.Δ. κινείται με αρνητικό πρόσημο και στο χαμηλό ημέρας. Κόντρα κίνηση από ΟΠΑΠ, Τρ. Κύπρου.

Παρά τον σημαντικά κατεβασμένο τζίρο και τη θετική πορεία των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, το ελληνικό χρηματιστήριο λίγο μετά τις 14:30 αρχίζει να δίνει σαφείς ενδείξεις μεταβλητότητας.

Όλα ξεκίνησαν με ξαφνική επίθεση των πωλητών στον τίτλο της Εθνικής, οι οποίοι αιφνιδίασαν τους αγοραστές και οδήγησαν τον τίτλο μέχρι τα 10,4 ευρώ (-2,35%) για να αντιδράσει σχετικά στη συνέχεια.

Εν τω μεταξύ, αργά, αλλά σταθερά και οι υπόλοιποι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι δείχνουν να πιέζονται, με αποτέλεσμα μόνο ο τίτλος της Τρ. Κύπρου να κινείται με θετικό πρόσημο (+1,59%), ενώ με αρνητικό πρόσημο έχει γυρίσει και ο τραπεζικός δείκτης, σημειώνοντας απώλειες 0,57%.

Δεν είναι εντυπωσιακά καλύτερη η εικόνα στις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, αφού μόνο ο τίτλος του ΟΠΑΠ κινείται με αξιοσημείωτα κέρδη και με απλά θετικό πρόσημο ακολουθούν Jumbo και ΔΕΗ.

Οι μέχρι στιγμής μεγαλύτερες απώλειες για Βιοχάλκο (-2,25%) και Αγροτική (-1,9%), ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν επίσης Πειραιώς (-1,62%), Τιτάνας (-1,18%), Ελλάκτωρας (-1,61%), Coca Cola (-1,56%) και Alpha Bank (-1,22%).

Με τα δεδομένα που δημιουργούνται από τη μέση της συνεδρίασης και μετά, φαίνεται ότι τις πρωτοβουλίες στην αγορά αναλαμβάνουν εκ νέου οι πωλητές.

Σε μια τέτοια περίπτωση και σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, καλό θα είναι ο Γ.Δ. να μην δώσει κλείσιμο χαμηλότερα των 1.520 μονάδων (ΚΜΟ) 30 ημερών, καθώς κάτι τέτοιο είτε σήμερα είτε αύριο μπορεί να δώσει σήμα εξόδου για τα χαρτοφυλάκια που κινούνται με γρήγορα αντανακλαστικά.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v