Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Παρέα» με τις 700 μονάδες ο 20άρης

Με τη συνδρομή των ξένων χρηματιστηρίων, που… δικαιολογούν μια τεχνικής μορφής αντίδραση, το ΧΑ φαίνεται να βάζει τέλος στο προηγούμενο πτωτικό σερί. Οριακά στις 710 μ. ο FT 20, με αιχμή τις τράπεζες και ιδιαίτερα την Alpha.

Ισχυρή αντίδραση, με την αρωγή των ξένων χρηματιστηρίων, επιχειρείται και στη… Σοφοκλέους. Βάζοντας έτσι τέρμα σε ένα πτωτικό σερί (9 αρνητικές στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις) που αν μη τι άλλο οδήγησε στην επιβεβαίωση κρίσιμων – καθ’ ότι μακροπρόθεσμων- στηρίξεων για Γενικό Δείκτη, FTSE 20 και τραπεζικές μετοχές.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης αντιδρούσε κατά 2% στις 1.479 μονάδες, ο 20άρης κατά 2,3% οριακά στις 700 μονάδες, καθώς την ίδια ώρα στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύονταν κατά 2,25%, τα δε συμβόλαια από την Wall παρέπεμπαν σε υψηλότερο άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες.

Αυτό που, θα πρέπει να θεωρηθεί ενθαρρυντικό, για αυτή τη συγκυρία της αγοράς, είναι η σταδιακή ενίσχυση της εμπορευσιμότητας και… πονταρισμάτων σε βασικούς δείκτες, μετοχές.

Στο προσυνεδριακό σχόλιό μας θεωρούσαμε ως ζητούμενη την επιβεβαίωση των χαμηλών τιμών, που ξεκινούν από τα επίπεδα της 8ης Ιουνίου.

Στο προηγούμενο θέταμε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της βραχυπρόθεσμης τάσης την επαναπροσέγγιση της ζώνης των 710-720 μονάδων για τον 20άρη.

Ακόμη, ο Δείκτης παραμένει οριακά στις 700 μονάδες, με αιχμή βεβαίως τις τράπεζες.

Παρακολουθούμε ωστόσο την εξέλιξη της τάσης, καθώς έρχεται μετά από ένα ισχυρό πτωτικό κυματισμό, ικανού –υπό προϋποθέσεις- να δώσει έστω τεχνικής μορφής αντίρροπη κίνηση.

Πριν από λίγο η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κυμαίνονταν στα 9 ευρώ, της Eurobank στα 4,05 ευρώ, της Alpha Bank στα 4,26 ευρώ. Σημειωτέον πως η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει με 3,15% την ισχυρότερη αντίδραση από πλευράς τραπεζικών τίτλων του 20άρη.

Στα 1,04 η μετοχή της MIG, στα 2,95 ευρώ της Ελλάκτωρ, στα 18,20 ευρώ της Coca Cola, στα 3,98 ευρώ του Μυτιληναίου και λόγω αποτελεσμάτων η μετοχή της Jumbo ενισχύεται στα 5,34 ευρώ.

Στα 6,41 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 10,87 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ και στα 11,26 ευρώ της ΔΕΗ, με οριακές απώλειες.

Σε ικανοποιητικό βαθμό και η σχέση μεταξύ ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με περισσότερες από 80 μετοχές να ενισχύονται.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v