Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη με ΕFG, ETE, MIG να διακρίνονται

Προσπάθειες για να τερματισθεί το αρνητικό σερί (9 πτωτικές στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις) καταβάλλονται στο ΧΑ. Εως τις 695 μονάδες ο 20άρης με Eurobank, MIG, Εθνική και ΟΠΑΠ να "ξεχωρίζουν". Πτώση για τη ΔΕΗ.

Εμφανής η προσπάθεια αντίδρασης με βασικούς δείκτες, μετοχές να κινούνται λίγο υψηλότερα. Σε ακόμη μία μετρίου τζίρου συνεδρίαση, επιχειρείται η… αποκόλληση του Γενικού Δείκτη που ενισχύεται έως και 0,8% προς τις 1.461 μονάδες, του FΤ 20 κατά 1,1% προς τις 691 μονάδες με συναλλαγές χαμηλές μεν αλλά όχι στα χθεσινά… χάλια. Αν μη τι άλλο…

Με ένα εξαιρετικά αρνητικό σερί (εννέα πτωτικές στις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις) το ΧΑ δεν είναι και πολλά περισσότερα να χάσει σε αυτή την φάση των αγορών, με εμφανή την κλίση των ξένων χρηματιστηρίων.

Στη χειρότερη περίπτωση να διορθώσουν Γενικός Δείκτης και 20άρης προς τα χαμηλά 11-12 ετίας της 8/6 και την Εθνική να "πιάσει" τις ελάχιστες τιμές της 6-9/3/09.

Με ελεγχόμενο και μάλλον χαμηλό περιθώριο ρίσκου, για όσους κινούνται βραχυπρόθεσμα αρκεί μία θέση "πώλησης" στο ΧΠΑ για να καλυφθεί η όποια ανάληψη κινδύνου με αγορές στην υποκείμενη αγορά.

Ετσι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας επιχειρείται να επαναπροσεγγίσει τα 9 ευρώ, η Eurobank περνά τα 4 ευρώ (ενισχύεται κατά 1,7% στα 4,05 ευρώ), η Alpha Bank κατά 1,4% στα 4,19 ευρώ, η ΑΤΕ στα 1,01 ευρώ, το ΤΤ στα 2,43 ευρώ. Οριακά υψηλότερα των 1 ευρώ η μετοχή της Marfin Investment (στα 1,02 ευρώ με 2%), ενώ σε ανάλογη διαδικασία επαναπροσέγγισης των 4 ευρώ φαίνεται να βρίσκεται και η μετοχή του Μυτιληναίου.

Στα 11,3 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, στα 10,74 ευρώ του ΟΠΑΠ, στα 6,34 ευρώ του ΟΤΕ καθώς αρκούν ελάχιστες περισσότερες εντολές αγορές για να "τραβηχτεί" ακόμη και μία μετοχή του 20άρη έως και 2% υψηλότερα. Κάτι, που σε αυτή τη φάση της αγοράς θα μπορούσε να επενεργήσει ευνοικά στην περίπτωση που διαφαίνονταν επαναπροσέγγιση των 710-720 μονάδων για τον Ftse20.

Λίγο πρώιμες ωστόσο οι όποιες σκέψεις για κάτι ενεργότερο από τη στιγμή που με τόσο χαμηλό τζίρο δεν μπορούμε να έχουμε σαφέστερη εικόνα της αγοράς. Στα συν της συνεδρίασης ανάλογη διάθεση βραχυπρόθεσμης κίνησης στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v