Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σταθερά κάτω από τα 8,9€ η Εθνική

Για ακόμα μια συνεδρίαση με μετριότατο τζίρο, ζητούμενη φαίνεται να είναι η εξισορρόπηση, σταθεροποίηση της βραχυπρόθεσμης τάσης βασικών δεικτών, μετοχών. Σταθερά χαμηλότερα των 8,9 ευρώ η Εθνική.

Ασθενική η αρχική προσπάθεια αντίδρασης για βασικούς δείκτες, μετοχές, καθώς ο Γενικός Δείκτης μετά την προσέγγιση των 1.458 μονάδων βρέθηκε να υποχωρεί έως 0,3% στις 11:10.

Σε ακόμα μια συνεδρίαση μέτριων συναλλαγών, αλλά με τις πιέσεις να παραμένουν κυρίως σε τραπεζικές μετοχές.

Μετά την καταγραφή τοπικού υψηλού στις 688,5 μονάδες, ο FTSE 20 διολίσθησε χαμηλότερα προς τις 680 μονάδες, καθώς πέραν των Ελληνικών Πετρελαίων πιέσεις δέχονταν και ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και ακόμα ορισμένοι τίτλοι αυτής της κατηγορίας.

Βέβαια η διόρθωση έως και 2,9% για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων είναι καθαρά… τεχνητής μορφής καθώς χωρίς το μέρισμα (0,30 ευρώ ανά μετοχή) η τιμή ξεκίνησε από σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

Σταδιακά η μετοχή των ΕΛΠΕ φαίνεται να ισορροπεί στα 5,74-5,87 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας (μετά και την τελευταία αναφορά του Reuters) ακολουθεί… χαμηλή πτήση σταθερά κάτω από τα 9 ευρώ, με υψηλό ημέρας τα 8,95 και μέχρι τώρα χαμηλό προς τα 8,8 ευρώ.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς φαίνεται πως και σήμερα δέχεται μεγαλύτερη πίεση, αφού μετά την προσέγγιση των 3,61 ευρώ, υποχωρεί προς τα 3,56 ευρώ.

Όλα αυτά με μέτριες συναλλαγές, καθώς απουσιάζει το όποιο ενδιαφέρον λιγοστών ξένων διαχειριστών, παικτών, αλλά και εγχώριων δυνάμεων.

Είναι λογικό σε μια περίοδο αναμονής και έντονων παρασκηνιακών ζυμώσεων (…και εν όψει της ψήφισης του Ασφαλιστικού), οι έχοντες ρευστότητα να επιδιώκουν να βελτιστοποιήσουν τις όποιες πιθανές τοποθετήσεις τους.

Από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με μέτριες συναλλαγές φαίνεται να αντιδρούν, προσώρας, J&P Άβαξ (1,30 ευρώ), ΔΟΛ (1,20 ευρώ), Ελληνικά Χρηματιστήρια (4,35 ευρώ), Σιδενόρ (2,20 ευρώ).

Λίγο χαμηλότερα η μετοχή της Centric έφθασε αρχικά έως τα 0,65 ευρώ, της Vell Group υποχωρεί έως τα 0,96 ευρώ, της ΕΛΓΕΚΑ κυμαίνεται στα 0,91 ευρώ, της Ελτον στα 0,47 ευρώ, της Intracom στα 0,64 ευρώ.

Περίπου στις 11:20 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 0,30% στις 1.446,7 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v