Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει άτονη η αντίδραση στο ΧΑ

Μετά την πρώτη ώρα οι αγοραστές ανέβασαν ελαφρώς ρυθμούς, όμως, σταδιακά το ενδιαφέρον ατόνησε και η Σοφοκλέους κινείται σε πλάγια κίνηση και πλήρη συνάρτηση με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Λίγο μετά την παρέλευση της πρώτης ώρας συνεδρίασης, οι αγοραστές αύξησαν ρυθμούς, με αποτέλεσμα ο δείκτης να φτάσει μέχρι τις 1.473,26 μονάδες.

Όμως, σταδιακά ο «αγοραστικός ενθουσιασμός» έπεσε και λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, η Σοφοκλέους επιστρέφει σε πλάγια κίνηση, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, παρουσιάζοντας αυξημένη συσχέτιση με τους δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών που δείχνουν επιφυλακτικότητα και στάση αναμονής.

Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλωμένος, πλησιάζει τα 27 εκατ., από τα οποία οι 842.000 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, κυρίως λόγω δύο «πακέτων» 50.000 τεμαχίων της Motor Oil στα 7,5 ευρώ.

Στο ταμπλό του 20άρη, υπερτερεί σαφέστατα το «πράσινο».

Όμως, τα κέρδη στον τραπεζικό κλάδο έχουν υποχωρήσει αρκετά από το ενδοσυνεδριακό υψηλό τους.

Έτσι, με τα πλέον αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται Eurobank (+2,06%) και MIG (+1,96%).

Όλοι οι υπόλοιποι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, ενώ από το σύνολο των μετοχών του 20άρη τις υψηλότερες συναλλαγές παρουσιάζει η Εθνική, ξεπερνώντας σε όγκο τις 755.000 τεμάχια.

Εκτός τραπεζικού ταμπλό και στις υπόλοιπες μετοχές του FTSE, με αρνητικό πρόσημο κινούνται ΟΤΕ (-0,32%), Ελλάκτωρ (-0,34%) και Coca Cola (-2,21%).

Αντίθετα, τα μεγαλύτερα κέρδη για ΔΕΗ (+3,14%), Βιοχάλκο (+2,61%), Motor Oil (+1.62%), Jumbo (+2% και με συναλλαγές λίγο υψηλότερες των 11.500 τεμαχίων), Μυτιληναίο (+1,02%) και ΟΠΑΠ (+2,67%).

Εξαιρετικά χαμηλό το ενδιαφέρον εκτός 20άρη, καθώς ελάχιστοι τίτλοι κατορθώνουν να συνδυάσουν αξιοσημείωτα κέρδη και αξιοπρόσεχτες συναλλαγές.

Από την αρχή της συνεδρίασης, θεωρείται δεδομένο ότι όλα θα κριθούν τα τελευταία 90 λεπτά και αφού ανακοινωθούν τα μακρο-οικονομικά νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v