Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση της τελευταίας στιγμής!

Κλείσιμο short θέσεων προκαλεί η εκτεταμένη φημολογία για προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης εντός του Σαββατοκύριακου, η οποία προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται. Εκτίναξη άνω του 6% στις τράπεζες.

Παραμένει σε χαμηλή τροχιά έχοντας μάλιστα χάσει την όποια αρχική αντίδραση έως τις 1.948,4 μονάδες το ΧΑ, καθώς η κίνηση-καταλύτης που περιμένουν οι παίκτες «ψήνεται», αλλά δεν «σερβίρεται».

Ο Γενικός Δείκτης στις 1.914 μονάδες (-0,6%), ο FTSE 20 στις 939 μονάδες (-0,3%), με τις τράπεζες να κρατούν ακόμη τις 2.000 μονάδες.

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 120 εκατ. ευρώ από τα οποία 43 εκατ. ευρώ αφορούν στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Τζίρος σημαντικά λιγότερος από χθες, που παραπέμπει στην διάχυτη αίσθηση επιφυλακτικότητας-αναμονής για μια κίνηση που θα δημιουργούσε νέους όρους στο παιχνίδι.

Τουλάχιστον σήμερα αντιδρούν, κάπως, οι τράπεζες, με τον κλάδο στο +1,1%, αλλά τις ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Coca Cola να πιέζουν τον 20άρη.

Είναι ενδεικτικό πως η Coca Cola διορθώνει κατά 2,3% στα 19,51 ευρώ, η ΔΕΗ στα 13,05 ευρώ, ο ΟΠΑΠ στα 15,70 ευρώ και ο ΟΤΕ στα 8,61 ευρώ.

Κρατούν η Τράπεζα Πειραιώς στα 5,56 ευρώ, η Τραπεζα Κυπρου στα 4,55 ευρώ, η Eurobank στα 5,73 ευρώ και στα 6,15 ευρώ η Alpha Bank.

Στάση αναμονής όμως τηρούν και πολλοί ξένοι, μεταξύ αυτών και αρκετοί από τους χθεσινούς πωλητές, περιμένοντας κατά πάσα πιθανότητα την κίνηση-απάντηση της ελληνικής πλευράς.

Η σχέση ανοδικών-καθοδικών έχει βελτιωθεί αισθητά, καθώς για 75 τίτλους διαμορφώνονται υψηλότερες τιμές. Χωρίς πολλές συναλλαγές και ουσιαστικού χαρακτήρα αντίδραση, είναι αλήθεια, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων.

Στα 2,11 ευρώ αντιδρά η μετοχή της J&P Άβαξ, στα 0,45 ευρώ της Ολυμπιακής Τεχνικής, στα 0,81 ευρώ της Μηχανικής, στα 13,30 ευρώ του ΟΛΘ, στα 0,78 ευρώ της Lavipharm, στα 0,82 ευρώ της ΑΕΓΕΚ, στα 0,44 ευρώ της Imperio, στα 1,29 ευρώ της Τραπεζας Αττικης, στα 0,55 ευρώ του Νηρέα.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, κρατάμε την… ανακωχή από την πλευρά των μέχρι και χθες επιθετικών πωλητών, την προσπάθεια ανάσχεσης της βίαιης διόρθωσης των τραπεζών και τον συγκριτικά χαμηλότερο από χθες τζίρο και απόλυτο αριθμό συναλλαγών σε τεμάχια.

Ομολογουμένως η χθεσινή συνεδρίαση για την Εθνική Τράπεζα, όπου άλλαξαν χέρια 11,4 εκατ. τεμάχια αξίας περίπου 150 εκατ. ευρώ, σε χαμηλές τιμές και με σημαντική διόρθωση να έχει προηγηθεί, είναι αλήθεια πως ξάφνιασε αρνητικά πολλούς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v