Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ και Alpha στο "τιμόνι" της αντίδρασης

Η διάθεση αντίδρασης από αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές, με πρωτοστατούντες τους τίτλους της Alpha (6,4%), της ΔΕΗ (5,7%) και της Eurobank (4,5%) στέλνουν τον Γ.Δ. κοντά στα υψηλά ημέρας.

Συμπληρώθηκαν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, ολοκληρώθηκε και η τριπλή λήξη παραγώγων για τον Μάρτιο και ο Γ.Δ. βρίσκεται στο υψηλό ημέρας και μάλιστα με ιδιαίτερα πειστικές συναλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 138 εκατ. από τα οποία μόλις τα 7,4 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ο Γ.Δ. δείχνει να κινείται απαιτητικά βοηθούμενος από την εντυπωσιακή κίνηση της ΔΕΗ και τη διάθεση αντίδρασης του τραπεζικού κλάδου.

Αντίθετα, τόσο ο 40άρης (-0,18%) όσο και ο 80άρης (+0,63%) υποαποδίδουν σημαντικά κάτι που φαίνεται και στη μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, με τις πρώτες να υπερέχουν σχεδόν οριακά.

Ασφαλώς και οι πωλητές δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη και παρά τα μικρά κέρδη που καταγράφουν μέχρι στιγμής τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι υπόλοιπες 2,5 ώρες μέχρι το τέλος της συνεδρίασης αναμένονται τουλάχιστον ενδιαφέρουσες.

Πιο αναλυτικά και όσον αφορά τον 20άρη που τραβάει ουσιαστικά τον Γ.Δ. σε υψηλότερα επίπεδα, ξεχωρίζει το +6,03% της ΔΕΗ.

Ενώ κέρδη μεγαλύτερα του 5% καταγράφει ο τίτλος της Alpha Bank και του 4% η μετοχή της Eurobank.

Με μικρότερα κέρδη κινούνται Ελλάκτωρας, Intralot, Μυτιληναίος, Motor Oil, Αγροτική, Εθνική, Κύπρου, ΜΡΒ, Πειραιώς και ΤΤ, ενώ αντίθετα υποαποδίδουν με μικρές απώλειες MIG, Βιοχάλκο, Coca Cola, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Καμία ουσιαστική κινητικότητα από τη μέση και χαμηλότερα, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις τίτλων, που σε αυτές η όποια ανοδική προσπάθεια γίνεται με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Τίποτα δεν έχει κριθεί καμία επισημαίνουν οι «νουνεχείς» επαγγελματίες του χώρου και συστήνουν «αφήστε μερικές μονάδες ανόδου στους βιαστικούς».

Σε κάθε περίπτωση και κατά γενική ομολογία το τέλος της σημερινής συνεδρίασης θα αφήσει σημαντικές παρακαταθήκες για τις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v