Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Αντιδρούν Alpha, EFG, μεταβλητότητα για ΕΤΕ

Εθνική και Alpha Bank διακινούν περισσότερο από το 55% της μικτής αξίας συναλλαγών, κινούμενες σε αντίρροπη πορεία. Ο ΓΔ στα επίπεδα των 2030 με συνεχείς εναλλαγές προσήμων.

Σε εναλλαγή προσήμων του Γ.Δ. εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση, με τον τραπεζικό κλάδο και κυρίως της Εθνικής και Alpha Bank να αποσπούν τη μερίδα του λέοντος στο ενδιαφέρον.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι από τα 39 εκατ. μικτής αξίας συναλλαγών (λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης) οι δύο τραπεζικοί τίτλοι αποσπούν περισσότερο του 55% του τζίρου.

Με την Alpha Bank να έχει διακινήσει περίπου 880.000 τεμάχια και την Εθνική να ξεπερνά σε όγκο το 1.120.000 τεμάχια.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και προσυμφωνημένες συναλλαγές 100.000 τεμαχίων για την Alpha Bank στα 6,56 ευρώ και 80.000 τεμαχίων για την Εθνική στα 14,51 ευρώ.

Η μέχρι στιγμής κίνηση των δύο τίτλων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντιστρόφως ανάλογη, με την Alpha Bank να προσπαθεί να ανακάμψει μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και αθροιστικές απώλειες μεγαλύτερες του 4% και να κερδίζει περισσότερο από 3% ενώ αντίθετα υπό συνεχή πίεση είναι ο τίτλος της Εθνικής, ο οποίος στο καλύτερο μέχρι στιγμής ενδο-συνεδριακό βρέθηκε στην τιμή των 14,70 ευρώ αμετάβλητος, ενώ έφτασε να υποχωρεί περισσότερο και 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη με αξιοσημείωτα κέρδη κινείται ο Ελλάκτωρας και με απλά θετικό πρόσημο ο Μυτιληναίος.

Πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται ΟΤΕ, ΔΕΗ και Intralot, μικρές απώλειες για ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, MIG, Βιοχάλκο, Coca Cola και λίγο μεγαλύτερες απώλειες για τον Τιτάνα.

Επιστρέφοντας στο τραπεζικό ταμπλό και πλην των Εθνικής, Alpha Bank, οι υπόλοιποι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι προσπαθούν να αντιδράσουν κινούμενοι ελαφρώς υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

Με αξιοσημείωτα κέρδη Αγροτική, Eurobank, Κύπρου και ΤΤ, ενώ θετική μέχρι στιγμής ημερήσια μεταβολή σημειώνουν ΜΡΒ και Πειραιώς.

Ο Γ.Δ. μέχρι στιγμής κινείται σε ένα εύρος περίπου 31 μονάδων (ενδο-συνεδριακό χαμηλό 1.994,76, υψηλό 2.025,45 εναλλάσσει συνεχώς πρόσημα, ενώ σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ Μ. Χατζηδάκη, οι πωλητές δείχνουν να ελέγχουν την τάση.

Σε κάθε περίπτωση, και μέχρι τις 14:00 όπου λήγουν τα παράγωγα Μαρτίου σαν πιθανότερο σενάριο δείχνει αυτό της μεταβλητότητας και της εναλλαγής προσήμων του δείκτη πέριξ των 2.000 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v