Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ολισθηρό" έδαφος για τις τράπεζες

Αυξημένος τζίρος και επιθετικές κινήσεις από πλευράς πωλητών, κυρίως στο τραπεζικό ταμπλό. Κατέρρευσε με εντυπωσιακή ευκολία η ζώνη στήριξης 2072-2050. Πτώση για ΕΤΕ (14,65€), ΕFG (6,01€), ΠΕΙΡ (6,04€), Alpha (6,75€).

Εκκίνηση επί ολισθηρού εδάφους δείχνει η πρώτη ώρα συνεδρίασης, με την εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό σταδιακά να επιδεινώνεται.

Η κυριαρχία των πωλητών στον τραπεζικό κλάδο είναι καταλυτική, ενώ από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους ελάχιστοι είναι αυτοί που δείχνουν διαθέσεις θετικής αυτονόμησης.

Πιο συγκεκριμένα, με θετικό πρόσημο διασώζονται ΕΛΠΕ και Βιοχάλκο, ενώ πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται ΟΤΕ και Ελλάκτωρας.

Αντίθετα, μικρές απώλειες για ΔΕΗ και Coca Cola, απώλειες που ξεπερνούν το 1% για ΟΠΑΠ, Τιτάνα, MIG, Motor Oil, και το 2% για Intralot, Μυτιληναίο.

Ευνόητο είναι ότι η εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό είναι ακόμη χειρότερη, με Πειραιώς και Eurobank να ξεπερνούν σε απώλειες τις 6 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ απώλειες μεγαλύτερες του 5% σημειώνει μέχρι στιγμής ο τίτλος της Alpha Bank.

Δεν είναι καλύτερη η εικόνα στη μετοχή της Εθνικής που σημειώνει απώλειες 3,71%, ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 3% κινούνται και οι Κύπρου, ΤΤ.

Ενώ απώλειες μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων ο τίτλος της ΜΡΒ.

Εξίσου ανησυχητικό φαινόμενο είναι και η αυξητική διάθεση του τζίρου που λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης πλησιάζει τα 50 εκατ. και ενισχύει την πεποίθηση ότι οι πωλητές σήμερα παίρνουν επιθετικότερες πρωτοβουλίες.

Ούτε λόγος για τη μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, που ξεπερνά το 1 προς 9, ενώ από τους ελάχιστους τίτλους που εμφανίζουν σχετικά θετικές διαθέσεις είναι οι Παρνασσός, Eurodrip, AS Company.

Ο Γ.Δ. διέσπασε με χαρακτηριστική ευκολία τη θεωρούμενη ισχυρή ζώνη στήριξης 2.072-2.050 και θεωρείται περίπου βέβαιο ότι το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων δεν θα αντέξει αν οι πωλητές επιμείνουν σε επιθετικές κινήσεις.

Επόμενη σημαντική στήριξη για τον Γ.Δ. οι 1.941 μονάδες.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v