Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Δωράκι" της S&P στη Σοφοκλέους

Μαζεύει τις απώλειες το ΧΑ μετά την ανακοίνωση της Standard &Poor's που βγάζει τη χώρα από το creditwatch negative. Σε θετικό έδαφος περνά η Εθνική, κέρδη για Μυτιληναίο, Τιτάνα και ΔΕΗ.

Την πεπατημένη της συνεδρίασης της Δευτέρας φαίνεται να ακολουθεί και σήμερα το ΧΑ, που δείχνει «ασυγκίνητο» από το θετικό βηματισμό των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών και παραμένει βυθισμένο στον προβληματισμό και την εσωστρέφεια.

Επιφυλακτικότητα και χαμηλοί όγκοι συναλλαγών είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά και της σημερινής συνεδρίασης, με τους πωλητές να μην δείχνουν ιδιαίτερα επιθετικές διαθέσεις και τους εν δυνάμει αγοραστές να έχουν σχεδόν μηδενίσει τη διάθεσή τους για ανάληψη επενδυτικού ρίσκου.

Έτσι, μοιραία, το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται σε ελάχιστους τίτλους, οι οποίοι είναι ακόμη λιγότεροι έξω από τα στενά όρια του 20άρη.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί η σχετική κινητικότητα που συνεχίζεται σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Επιστρέφοντας στον FTSE, το τελευταίο ημίωρο παρουσιάζεται σχετική κινητικότητα από πλευράς αγοραστών στον τίτλο της Eurobank, με αξιοσημείωτα κέρδη κινείται και ο Τιτάνας, και με απλά θετικό πρόσημο Coca Cola και ΟΠΑΠ.

Εννοείται ότι τα μεγαλύτερα μέχρι στιγμής κέρδη που ξεπερνούν τις 2 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει ο τίτλος του Μυτιληναίου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την εξαγορά του ποσοστού της ΕΝΕL στην Endesa.

Αντίθετα, πλην της Eurobank όλοι οι δεικτοβαρείς τίτλοι κινούνται με αρνητικό πρόσημο, ενώ εκτός τραπεζικού ταμπλό οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται σε Βιοχάλκο, Intralot και ΟΤΕ.

Ο Γ.Δ. μετά από 4 ώρες συνεδρίασης παραμένει εγκλωβισμένος σε ένα εξαιρετικά στενό εύρος, μόλις 22 μονάδων (ενδο-συνεδριακό χαμηλό 2.111,69 υψηλό 2.133,87), ενώ η μικτή αξία συναλλαγών μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 47 εκατ.

Αρνητική η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 1 προς 1,5, ενώ δεκάδες τίτλοι επιμένουν σε μηδενικές έως ελάχιστες συναλλαγές.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v