Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε ΕΕ και Alpha Bank η προσοχή

Το Eurogroup δεν έδωσε στην αγορά τις ειδήσεις που περίμενε, ενώ ο συνεχώς μειούμενος τζίρος αυξάνει την επιφυλακτικότητα. Σε Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το ενδιαφέρον.

To Eurogroup παραπέμπει την υπόθεση της Ελλάδας στη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου (σήμερα συνεδριάζει το Ecofin) και ο τζίρος της χθεσινής συνεδρίασης παραπέμπει τουλάχιστον σε κατάθλιψη όσους έχουν το κουράγιο και παρακολουθούν ακόμα τα δρώμενα στο ταμπλό της Σοφοκλέους.

Ετσι, παρά το γεγονός ότι τα futures των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών δείχνουν αν μη τι άλλο θετικό ξεκίνημα, η πλειονότητα των παραγόντων της αγοράς δηλώνουν απόλυτα επιφυλακτικοί για τη σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ.

Με τζίρους κάτω και από τα 100 εκατ. ευρώ και περισσότερο από το 50% του ταμπλό σε απόλυτη συναλλακτική αφάνεια, η εγχώρια αγορά δεν μπορεί να περιμένει ιδιαίτερα πράγματα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η κωλυσιεργία που επέδειξε ο δείκτης κατά τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις μην μπορώντας να δώσει το τεχνικά ζητούμενο, δηλαδή κλείσιμο υψηλότερα από τις 2.150 μονάδες, δεν αποκλείεται να του «στοιχίσει» ένα «pull-back» προς τη ζώνη στήριξης 2.072-2.050 μονάδων, η ανθεκτικότητα της οποίας θα καθορίσει σε σημαντικότατο βαθμό τη δυναμική της ανοδικής αντίδρασης.

Ετσι και με την αγορά να περιμένει τα αποτελέσματα 2009 για την Alpha Bank, δεν αποκλείεται το όποιο ενδιαφέρον να επικεντρωθεί σε επιμέρους τίτλους.

Ξεκινώντας από την Alpha Bank, κρίνεται θετικό ότι ο εν λόγω τίτλος διατηρείται πάνω από τα 7,40 ευρώ, διατηρώντας έτσι και το ανοδικό σήμα που έδωσε στις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις. Ενώ αντίθετα ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζει να «μάχεται» με το ψυχολογικό όριο των 16 ευρώ, μην μπορώντας να δώσει ανοδική διαφυγή πάνω από τα 16,3 ευρώ.

Αντίθετα, δυο τίτλοι που συγκέντρωσαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν αυτοί του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΟΠΑΠ, καθώς αμφότεροι κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Η μετοχή του ΤΤ αν συνεχίσει ανοδικά θα κληθεί να αναμετρηθεί με την ισχυρή αντίσταση των 4,75 ευρώ, ενώ ο ΟΠΑΠ έκλεισε πάνω από την αντίσταση των 16,5 ευρώ και αν τη μετατρέψει σε στήριξη θεωρητικά ανοίγει τον δρόμο για 2 ευρώ υψηλότερα, καθώς η επόμενη τεχνική αντίσταση οριοθετείται στα 18,5 ευρώ.

Τέλος, ίσως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η ανοδική προσπάθεια της Forthnet που έστω και με ήπιο βηματισμό συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v