Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη εντυπώσεων με φόντο S&P και ...ΔΝΤ

Μετά το ανοδικό ξεκίνημα, οι αγοραστές έδειξαν να χάνουν τον αρχικό ενθουσιασμό τους, με το ΧΑ να καλείται να τιμολογήσει την έκθεση της S&P, τα σενάρια για ΔΝΤ και τα spreads. Θετική διαφοροποίηση από ΔΕΗ - Μυτιληναίο.

Ανοδικά όπως αναμενόταν ξεκίνησε η συνεδρίαση, όμως, ο ενθουσιασμός των αγοραστών δεν έδειξε να έχει ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια, με αποτέλεσμα μετά την παρέλευση του πρώτου ημιώρου και λίγο μετά τις 11:00 ο Γ.Δ. να γυρίσει και σε αρνητικό πρόσημο, παρά τα μικρά κέρδη που συνεχίζουν να εμφανίζουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι αγοραστές όμως, έδειξαν και πάλι να επιστρέφουν και όλα δείχνουν ότι η μάχη των εντυπώσεων θα διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα.

Ο τζίρος, 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, δείχνει ελαφρώς αυξημένος, ένδειξη πως κάποιοι προσπαθούν να τοποθετηθούν, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν το ανοδικό ξεκίνημα σαν ευκαιρία ρευστοποιήσεων σε λίγο καλύτερες τιμές.

Στην προσπάθεια διατήρησης του θετικού προσήμου, ασφαλώς μέχρι στιγμής ηγείται ο τίτλος της ΔΕΗ, που καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα των τριών ποσοστιαίων μονάδων, καθώς στην αγορά υπάρχουν οι εκτιμήσεις, ότι το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους θα είναι ιδιαίτερα θετικό για την Επιχείρηση.

Από κει και πέρα, με αξιοσημείωτα κέρδη κινείται ο τίτλος του Μυτιληναίου και του ΤΤ, απλά θετικό πρόσημο για Αγροτική, Εθνική, Eurobank, Κύπρου, ΜΡΒ, Βιοχάλκο, Coca Cola, Intralot, Motor Oil, μικτά συναισθήματα από τη μέχρι στιγμή συμπεριφορά της Alpha Bank, πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος η κίνηση για τον Ελλάκτωρα, ενώ σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα κινούνται MIG, Πειραιώς, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Τιτάνας.

Ευνόητο είναι ότι το ενδιαφέρον εκ νέου περιορίζεται μέσα στα αυστηρά πλαίσια του 20άρη, καθώς από κει και χαμηλότερα οι κινήσεις δείχνουν άκρως επιλεκτικές και αυστηρά περιορισμένες.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι η διατήρηση του θετικού προσήμου και ει δυνατόν το κλείσιμο υψηλότερα των 2.152 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v