Βαθύτερα το μαχαίρι στο κόκκαλο;

Ισχυρότατες πιέσεις, που έφτασαν έως και το 18%, δέχτηκε χθες πλειάδα μετοχών της ”καταφρονεμένης περιφέρειας”, εξέλιξη που αποδίδεται σε κάθε είδους ”κλεισίματα”, είτε αυτά αφορούν το τέλος του μήνα είτε την ”κάνουλα” του αέρα. Πολύ περισσότερο δε, μετά και τα μέτρα που εξήγγειλε η νέα ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Για μία ακόμη φορά δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η ”ήρα από το στάρι” και οι κάθε είδους ενεργές δυνάμεις στη Σοφοκλέους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το αν το χθεσινό ”βαθύ” κόκκινο που έρρευσε κυρίως στην περιφέρεια αποτελεί αντανακλαστική κίνηση ή απάντηση των επενδυτικών σχημάτων στις εξαγγελίες του προέδρου της Κεφαλαιαγοράς θα φανεί σήμερα.

Κάποιοι μιλούν για ”λευκή πετσέτα”, ορισμένοι άλλοι για αναγκαστική κίνηση λόγω κλεισίματος μηνός (και εξαμήνου). Το σίγουρο είναι, και γι’ αυτό φροντίζουν να μας επιβεβαιώνουν σε κάθε τους κίνηση οι ισχυροί, ότι σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μια αγορά ”κομμένη και ραμμένη” στα μέτρα τους.

Είτε αυτό αρέσει είτε όχι.

Προφανώς οι ξένοι, που κατέχουν το περίπου 34% της Alpha Bank, το περίπου 40% του ΟΠΑΠ και το περίπου 25% της Εθνικής θέλουν μια αγορά δικής τους ταχύτητας.

Από τη χθεσινή νέα σφαγή των αμνών ξεχώρισαν και πάλι ορισμένοι. Άντεξε η Cosmote, άντεξε όμως και η Ελινόιλ. Σταθερό το Πλαίσιο, με μικρά κέρδη και τα Folli Follie. Κοντά στην υψηλή της τιμή η Flexopack,ενώ αντέδρασαν Άβαξ και Άκτωρ μετά από επιμέρους κινήσεις των εταιριών που ωφελούν τους επενδυτές.

Σταθερή στα 3,38 ευρώ η Notos Com, με κέρδη 2,51% και 326.000 τεμάχια ο Σαράντης, συνεχίζεται η αντίδραση της Lavipharm προς τα 1,40 ευρώ, ξάφνιασαν με το +11,76% τα Σωληνουργεία Κορίνθου (καθώς φημολογείται ότι κυοφορείται σημαντική συμφωνία), παρέμεινε σταθερή στα 2,03 ευρώ η μετοχή των Μινωικών Γραμμών, συνεχίζεται η ”μόχλευση” των ΕΛΠΕ (λόγω τέλους μήνα και ενδεχόμενης διάθεσης του 8,2% του Δημοσίου).

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v