ΑΧΕ: Στις αποκοπές μερισμάτων το ενδιαφέρον

Στις μετοχές των εταιριών που από σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα της χρήσης 2003 αναμένεται να εστιαστεί το ενδιαφέρον, εκτιμούν οι ΑΧΕ, που συμπληρώνουν πως η αγορά χρειάζεται νέα εναύσματα και ενισχυμένο τζίρο για να κινηθεί υψηλότερα.

ΑΧΕ: Στις αποκοπές μερισμάτων το ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στις μετοχές των εταιριών εκείνων που από σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα της χρήσης εκτιμά η Marfin Analysis πως θα επικεντρωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναφέρεται στους τίτλους των: Άβαξ, Ελληνικής Τεχνοδομικής, Άκτωρα, Γερμανού, Μυτιληναίου και ΜΕΤΚΑ.

Η Eurobank Securities εκτιμά πως ελλείψει επιχειρηματικών εξελίξεων η Σοφοκλέους θα αναζητήσει κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές, όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τη Eurobank Securities, η ελληνική αγορά θα προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities σημειώνει πως η στάση αναμονής που διατηρούν οι επενδυτές προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρις ότου εμφανιστούν νέα εναύσματα (όπως τα αποτελέσματα εξαμήνου, αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις κ.ά.), τα οποία θα πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών και κατά συνέπεια θα ανεβάσουν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως η αγορά παραμένει ”χωρίς κατεύθυνση” εν μέσω περιορισμένων επιχειρηματικών εξελίξεων και ισχνού όγκου συναλλαγών.

Για σήμερα η Εγνατία ΑΧΕ δεν προβλέπει κάποια σημαντική διαφοροποίηση στην πορεία της αγοράς, και δη υπό το πρίσμα της εικόνας που παρουσιάζουν οι διεθνείς αγορές.

Συμπληρώνει όμως πως η αποκοπή μερισμάτων σε έναν μεγάλο αριθμό μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενδέχεται να ασκήσει ελαφρές πιέσεις στις τιμές τους.

Τι έγινε χθες: Αμετάβλητος έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 145 εκατ. ευρώ με σημαντική κινητικότητα σε πακέτα, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως ο FTSE-20 ενισχύθηκε κατά 0,14%, ενώ συμπληρώνει πως πιέσεις εκδηλώθηκαν κυρίως σε τίτλους της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης, με τους FTSE–40 και FTSE–80 να υποχωρούν κατά 0,83% και 1,75% αντίστοιχα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v