Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΡΒ, ΕΥΡΩΒ και μικρότερες τράπεζες στο προσκήνιο

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να κινείται με αρνητικό πρόσημο, ενώ θετικές διαφοροποιήσεις σε τίτλους μικρότερων τραπεζών όπως Αττικής, Γενική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Εμπορική, συντηρούν το όποιο ενδιαφέρον.

Συνεχίζουν τον αρνητικό βηματισμό τους τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά και την πορεία της με αρνητικό πρόσημο η Σοφοκλέους.

Ο τζίρος σε κανονικά επίπεδα 20 λεπτά πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης, ξεπερνά τα 95 εκατ. ευρώ, όμως παρά το γεγονός ότι η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1 προς 2, επιμέρους θετικές διαφοροποιήσεις συντηρούν το ενδιαφέρον.

Οι πλέον αξιοσημείωτες από αυτές, δείχνουν να λαμβάνουν χώρα στο τραπεζικό ταμπλό, όπου η γενικότερη αίσθηση για πιθανές επικείμενες ανακατατάξεις στον τραπεζικό κλάδο φαίνεται να αναζωπυρώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές «μικρότερων» τραπεζών.

Ετσι, στους μέχρι στιγμής σταθερά θετικούς πρωταγωνιστές Marfin Popular Bank (+4,72%) και Eurobank (+3,28%), προστίθενται και οι τίτλοι των Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Τράπεζας Αττικής και Γενικής Τράπεζας, ενώ εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε και η μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας που έκλεισε στα 4,99 ευρώ με κέρδη 8,71%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τα 5,24 ευρώ με κέρδη 14,16%, διακινώντας 699.867 τεμάχια.

Εκτός τραπεζικού ταμπλό, με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο η μετοχή της Intralot, ενώ με απλά θετικό πρόσημο κινούνται ΔΕΗ και Coca Cola.

Αντίθετα, με αξιοσημείωτες απώλειες κινούνται Εθνική Τράπεζα, MIG, Τράπεζα Πειραιώς, Βιοχάλκο, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Τιτάν.

Βέβαια, στις περισσότερες από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις πρόκειται για τίτλους με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές, όπως στην περίπτωση της Τιτάν που ο όγκος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 12.000 τεμάχια, πέριξ των 50.000 τεμαχίων οι συναλλαγές για Μυτιληναίο και Βιοχάλκο, λίγο πάνω από τα 60.000 τεμάχια ο όγκος συναλλαγών για την Ελλάκτωρ, χαμηλότερα των 80.000 τεμαχίων οι Coca Cola και Motor Oil, ενώ δεν ξεπερνούν τα 30.000 τεμάχια οι συναλλαγές στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο Γενικός Δείκτης με σχετική προσπάθεια αντίδρασης από το μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 2.531,04 μονάδων βρίσκεται στις 2.541,67 μονάδες, με απώλειες 0,54%, ενώ εξαιρετικά υποτονική δείχνει μέχρι στιγμής η συνεδρίαση στην αγορά Παραγώγων.

Τεχνικά ζητούμενο παραμένει το κλείσιμο του δείκτη υψηλότερα των 2.554 μονάδων, όμως αυτό δεν δείχνει εξαιρετικά εύκολο, τουλάχιστον για τη σημερινή συνεδρίαση, εάν δεν υπάρξει ενεργοποίηση ενδιαφέροντος για δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους και δεν μειώσουν τις αξιοπρόσεκτες απώλειές τους ΟΠΑΠ (-2,02%) και ΟΤΕ (-1,20%).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v