Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερισχύουν στα σημεία οι αγοραστές

Στην περιοχή των 1.335 μονάδων ισορροπεί ο FΤ 20 με τις Εθνική, Πειραιώς, ΜPB, Κύπρου να αντιδρούν ανοδικά. Βύθιση με…πακέτο για την Εμπορική (-8,3%), κρατούν κέρδη 3Ε, ΦΡΙΓΟ και θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο.

Προσεκτικά κινούνται βραχυπρόθεσμοι παίκτες και…δείκτες, ενόσω συνεχίζεται το ΄΄κλείσιμο΄΄ και ΄΄μετακύληση΄΄ θέσεων στα Παράγωγα. Χωρίς σημαντικές μεταβολές και με την διάθεση για κάπως υψηλότερα πονταρίσματα να υπερισχύει στα σημεία.

Ο Γενικός Δείκτης στις 2.555-2.560 μονάδες (0,4-0,5%) υψηλότερα, όπως ο Ftse 20 στις 1.335-1.340 μονάδες με τις συναλλαγές όμως κατά τι λιγότερες απ ότι τις προηγούμενες ημέρες. Τις τελευταίες συνεδριάσεις πραγματοποιούνται και πακέτα-προσυμφωνημένες πράξεις αρκετές και καθαρός τζίρος μεγαλύτερος των 200 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικά του αυξημένου, κυρίως βραχυπρόθεσμα, ενδιαφέροντος που παρατηρείται στο ΧΑ σε σημείο που το διαφοροποιεί εν μέρει σε σχέση με τα ξένα.

Πράγματι και πριν λίγο η αντίδραση των βασικών δεικτών ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από το 0,2% του DAX στη Φραγκφούρτη αλλά και της εκτίμησης για το ΄΄άνοιγμα΄΄ της συνεδρίασης στην Wall. Δεδομένου, ότι η σημερινή συνεδρίαση έχει την ιδιαιτερότητα των Παραγώγων, καλό θα ήταν να περιμέναμε τις συνεδριάσεις της Δευτέρας-Τρίτης προκειμένου να έχει διαμορφωθεί σαφέστερη εικόνα για την συνέχεια.

Ωστόσο η Εθνική Τράπεζα κρατά κάποια κέρδη στα 22,34 ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς στα 11,56, η Τράπεζα Κύπρου στα 4,99 και η Marfin Popular στα 2,50 ευρώ, σε αντίθεση με Eurobank, Alpha Bank, TT που υποχωρούν μέχρι 0,7-0,8% χαμηλότερα.

Όμως από τον τραπεζικό κλάδο…ξεχωρίζει η βύθιση της Εμπορικής Τράπεζας (έφτασε μέχρι τα 4,51 ευρώ με -12%) με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές και ένα πακέτο, που φέρεται να δόθηκε σε ακόμη χαμηλότερη τιμή (discount).

Η σχέση ανοδικών-καθοδικών παραμένει στο σχεδόν 1 προς 1 με περίπου 90 μετοχές αντιδρούν τις Coca Cola 3E και Frigoglass να κρατούν τα κέρδη τους και την πλειονότητα των θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο να ακολουθεί την υπεραντίδραση της Σιδενόρ, που ενισχύεται σταθερά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v