Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η 3Ε κρατά τα προσχήματα στο ΧΑ

Μικρές διακυμάνσεις για το ΧΑ με την αγορά να ανταμείβει την απόφαση επιστροφής κεφαλαίου της 3E (3%). Πτώση για ΕFG (1,32%), ανοδος για Frigoglass (4,8%). Στο 1 προς 1 η σχέση ανοδικών-καθοδικών μετοχών.

Σταθεροποιητικά κινείται το ΧΑ, με τον Ftse 20 να κυμαίνεται σε στενό εύρος μόλις έξη μονάδων με κορυφή τις 1.335 μονάδες. Ανταμείβεται στο… ταμπλό η απόφαση επιστροφής κεφαλαίου για τους μετόχους της Coca Cola / 3 E. Κέρδη για 3 Ε και Frigo. Στο 1 προς 1 η σχέση ανοδικών-καθοδικών μετοχών.

Επιφυλακτικά και με διακύμανση σε στενό εύρος ξεκίνησε η συνεδρίαση. Με τον Γενικό Δείκτη μεταξύ 2.538 έως 2.552 μονάδων και τον Ftse 20 να αντιδρά μέχρι και τις 1.335 μονάδες.

Από την αρχική εικόνα της αγοράς δεν μπορεί να εξαχθούν ασφαλείς εκτιμήσεις για την βραχυπρόθεσμη τάση με συγκεκριμένες μετοχές-σηματωρούς όμως να δίνουν… αφορμές για τη συνέχεια.

Κατ΄αρχήν η μετοχή της Coca Cola 3E, που μετά από μία βραχυμεσοπρόθεσμη αντίδραση, έρχεται να επιβεβαιώσει την ηγετική της θέση και κεφαλαιακή επάρκεια του ομίλου προχωρώντας σε επιστροφή κεφαλαίου.

Σχετική απόφαση, που ωθεί σε νέα υψηλά των 17,80 ευρώ τη μετοχή με αυξημένες συναλλαγές περίπου 800 χιλιάδων ευρώ. Από κοντά και η μετοχή της συνδεδεμένης Frigoglass, με ανάλογο ανοδικό διάγραμμα περίπου την ίδια περίοδο και αντίδραση κατά 4,4% στα 8,53 ευρώ.

Όμως, πέρα από την περίπτωση του ομίλου, το μεγαλύτερο μέρος του Ftse 20 ακολουθεί μάλλον σταθεροποιητική πορεία με τους ΟΠΑΠ, ΟΤΕ αλλά και Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Motor Oil να υποχωρούν… λελογισμένα.

Μικρή αντίδραση καταγράφεται για ΔΕΗ στα 15,23, τη Marfin Investment Group στα 2,89, τον Τιτάνα στα 23,16, την Αγροτική στα 2,10 ευρώ. Αυτά με συναλλαγές 18-19 εκατομμυρίων ευρώ και μέτριους τζίρους σε μετοχές εταιρειών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Απόλυτα μοιρασμένη και η σχέση ανοδικών-καθοδικών με περίπου 45 τίτλους από την κάθε πλευρά. Ανοδικά διαμορφώνεται η τιμή για αρκετές μετοχές εταιρειών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ με την Ελβάλ στα 1,61, την Χαλκόρ στα 1,60, την ΕΤΕΜ στα 0,84 ευρώ, τα Σωληνουργεία στα 2,21 ευρώ.

Στον Βωβό συνεχίζεται η κίνηση προεξόφλησης με τη μετοχή να φτάνει στα 6,14 ευρώ, ενώ υψηλότερα κινείται η μετοχή της ΑττιΚατ στα 0,60, της Lavipharm στα 1,45, της Cyclon στα 0,85, του Νηρέα στα 0,89 ευρώ.

Μέχρι τώρα η διακύμανση βασικών δεικτών, μετοχών δεν προοιωνίζεται θεαματικές μεταβολές για την επόμενη ώρα, καθώς φαίνεται πως ζητούμενη παραμένει η σταθεροποίηση του Ftse 20 στο υφιστάμενο κανάλι. Με εύρος διακύμανσης μόλις έξι μονάδων (1.329-1.335 μονάδων) κάτι τέτοιο φαίνεται να ελέγχεται, επιτυγχάνεται.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v