"Βολτάρει" πάνω από τις 2.300 η Σοφοκλέους

Αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και μεταφορά κεφαλαίων από τα blue chips στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση καταγράφεται στο ΧΑ που κινείται από τις 2.300. Κέρδη για MPB (8,4%), 3E (7,39%), Intralot (7,1%). Βλέπει τα 19 ευρώ η ΕΤΕ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Συνεδρίαση για όλα τα γούστα που έδωσε διακυμάνσεις, ευκαιρίες εισόδου αλλά και δυνατότητα καταγραφής κερδών αφού μέχρι τις 13.43 σημειώθηκαν σημαντικές αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και μεταφοράς κεφαλαίων από δεικτοβαρείς τίτλους σε μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

Αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνεται και από τις διαθέσεις υπεραπόδοσης που εμφανίζουν μέχρι στιγμής Μid 40 και SC 80 έναντι του FT 20.

Δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που αναμένεται να κινηθούν στη λογική καταγραφής βραχυπρόθεσμων κερδών και ταυτόχρονα τοποθετήσεων σε τίτλους που θεωρητικά έχουν μείνει πίσω και αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης.

Μάλιστα αν οι δεικτοβαρείς τίτλοι δείξουν διαθέσεις διακράτησης τον πρόσφατα κεκτημένων θεωρείται περίπου βέβαιο ότι το ενδιαφέρον θα μετακυλιστεί εντονότερα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση και κυρίως σε τίτλους που δεν έχουν ακολουθήσει από κοντά την άνοδο.

Παρά ταύτα δε μπορεί να αγνοηθεί ότι μετά την ενδοσυνεδριακή διόρθωση και λίγο πριν τις 16.00 ο ΓΔ επαναπροσεγγίζει τα υψηλά ημέρας αφού από τις μετοχές του FT 20 μόνο ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, Alpha και ΟΠΑΠ κινούνται πτωτικά.

Αντίθετα τα μέχρι στιγμής μεγαλύτερα κέρδη για 3Ε (7,46%), Ιntralot (7,1%) και MPB (8,4%). Σηματωρός ο τίτλος της Εθνικής με την επόμενη ισχυρότατη αντίσταση να εντοπίζεται στα 20,5 ευρώ.

Τέλος και σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου σημαντικό μέρος της βραχυπρόθεσμης τάσης θα συνεχίσει να δίνεται από την Wall.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v