Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξομαλύνονται (;) οι πιέσεις

Εξομαλύνεται σταδιακά το κλίμα σε Ευρώπη και Αθήνα, με τους επενδυτές να επιστρέφουν -έστω και διστακτικά- ως αγοραστές. Κρατούν τις θέσεις τους οι ξένοι, που πρακτικά σημαίνει ότι η τάση στα βαριά χαρτιά συναρτάται και με την περαιτέρω στάση των Ελλήνων διαχειριστών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ τάσεις ανάκαμψης και σταθεροποίησης διαμορφώνονται το τελευταίο ημίωρο και στη Σοφοκλέους.

Ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στις 2.415 μονάδες, καθώς κινούνται σε θετικό έδαφος οι μετοχές των Alpha, Εμπορικής και με μικρότερο ποσοστό ΟΤΕ και Πειραιώς.

Εάν διατηρηθεί αυτό το κλίμα, πιθανότατα στην αγορά θα αρχίσουν να επενεργούν και άλλες παράμετροι, όπως για παράδειγμα του επικείμενου διορισμού νέων διοικήσεων στις κρατικές τράπεζες.

Ο Γ.Δ., μετά από μία αρχική υποχώρηση προς τις 2.383 μονάδες, αντέδρασε σταδιακά συμβάλλοντας στη διαμόρφωση θετικότερης εικόνας.

Σε ό,τι αφορά την πορεία επιμέρους μετοχών, ενδεικτικά αναφέρεται πως η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε σε λιγότερο από μισή ώρα, από 1 προς 10, σε περίπου 1 προς 1.

Από τις μετοχές που αντιδρούν, τα Κεραμεία Αλλατίνη κυμαίνονται στα 2,30 ευρώ, η ΕΛΜΕΚ στα 2,55 ευρώ, ενώ αυξημένη εμπορευσιμότητα σημειώνεται στις μετοχές των Fanco, ΔΟΛ, Τεγόπουλος, Λάμδα, Μηχανική, Info-Quest, ΕΠΑΤ, Ιατρικό Αθηνών, Κλωνατέξ και αρκετούς ακόμη τίτλους.

Είναι προφανές πως για τη συνέχεια αρκετά θα εξαρτηθούν από την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και από τη στάση που θα τηρήσουν οι Έλληνες διαχειριστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v