Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Βαρόμετρο” η πορεία των διεθνών αγορών

Η πορεία αλλά και η ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές θα επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους, εκτιμά η πλειοψηφία των ΑΧΕ. Ωστόσο, η χθεσινή διόρθωση ίσως δημιουργήσει ευκαιρίες τοποθετήσεων στις τράπεζες και σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

ΑΧΕ: ”Βαρόμετρο” η πορεία των διεθνών αγορών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως η αρνητική ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές δεν προβλέπεται να συνεισφέρει κάποια σημαντική αλλαγή στην πορεία της Σοφοκλέους βραχυπρόθεσμα.

Από την πλευρά της η Marfin Hellenic τονίζει πως βραχυχρόνια οι διεθνείς χρηματαγορές θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος διαμορφωτής της τάσης του Γενικού Δείκτη μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται στη μετοχή του Τιτάνα, σημειώνοντας πως οι προοπτικές του ομίλου όπως επιβεβαιώθηκαν χθες από τη διοίκηση μπορούν να προσφέρουν ασφαλές καταφύγιο στους επενδυτές απέναντι στο τρέχον ασταθές περιβάλλον.

Οι αναλυτές της Marfin συμπληρώνουν πως η μετοχή του Τιτάνα διαπραγματεύεται ελκυστικά 10,2 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2004.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, μετά τη χθεσινή αναταραχή που προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη οι αποτιμήσεις και η εγχώρια ειδησεογραφία πιθανών θα χάσουν τα πρωτεία όσον αφορά τη βαρύτητά τους στις επενδυτικές αποφάσεις.

Ωστόσο, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, η βίαιη χθεσινή διόρθωση δημιούργησε ευκαιρίες τοποθετήσεων ειδικά στις τράπεζες και σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά την πιθανότητα επιπλέον διόρθωσης στη σημερνή συνεδρίαση, δεδομένου ότι οι αναλυτές της δυσκολεύονται να αποφανθούν αν ο αυξημένος γεωπολιτικός κίνδυνος ενσωματώθηκε στις τρέχουσες τιμές των μετοχών, έπειτα από τη χθεσινή οξεία πτώση. Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους θα κινηθεί σε αντιστοιχία με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με σημαντική πτώση κατά 2,46%, στις 2.409 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά παρουσίασε πτώση έπειτα από την επικράτηση εκτεταμένων φαινόμενων πίεσης, ειδικά στους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επενδυτές.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v