Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα futures της Wall "σβήνουν" την αντίδραση

Φοβίζουν την Αθήνα τα αμερικανικά παράγωγα που παραπέμπουν σε διόρθωση μέχρι και 0,5%. Ξαναχάνει τα 10 ευρώ η Εθνική, εντείνονται οι πιέσεις σε Alpha, ΟΠΑΠ, διευρύνονται οι απώλειες σε Eurobank, Πειραιώς.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Τα αμερικανικά συμβόλαια φοβίζουν την Αθήνα. Κάνουν πίσω τα τελευταία 15-20 λεπτά οι βραχυπρόθεσμοι παίχτες και ο πήχης για βασικούς δείκτες μετοχές χαμηλώνει σημαντικά στο ΧΑ.

Επιφυλακτικοί ούτως ή άλλως από την αρχή της συνεδρίασης οι ίδιοι παράγοντες, περιμένουν να έχουν ένα πιο σίγουρο δείγμα – γραφής από τη Wall και του ενδεχόμενου συντήρησης μίας καθαρά βραχυπρόθεσμης τάσης για 2-3 συνεδριάσεις.

Όμως, πριν από λίγο τα συμβόλαια για DJIA και S&P 500 παρέπεμπαν σε απώλειες μέχρι και 0,5% στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Κάτι που αποτυπώθηκε σχεδόν άμεσα και στο ταμπλό του ΧΑ με την Εθνική να χάνει και πάλι τα 10 ευρώ και τους πωλητές να υπερισχύουν σε Alpha Bank, ΜΡΒ, αλλά και 3E, Βιοχάλκο, Intralot.

Eurobank και Πειραιώς συνεχίζουν να έχουν αρνητική διαγραμματική απεικόνιση, υποχωρούν με 2,9 και 1,9% αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας την ούτως ή άλλως ασθενή τάση από την αρχή της συνεδρίασης.

Ειδικότερα η μετοχή της Eurobank ξαναχάνει τα 4 ευρώ, με συνέπεια να απειλείται ο χθεσινός ενδο-συνεδριακός πυθμένας των 3,9 ευρώ.

Πριν από λίγο στη μετοχή της Eurobank είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές περίπου μισού εκατ. μετοχών, όταν σταθερά τις προηγούμενες 4 συνεδριάσεις, ο μέσος όρος διαμορφώνονταν στο 1,4 εκατ. μετοχές.

Σταδιακά οι απώλειες για τον Γ.Δ. διευρύνονται, με αποτέλεσμα να περνά κάτω και από τις 1.540 μονάδες.

Με συναλλαγές περίπου 4-5 εκατ. ευρώ το τελευταίο 10λεπτο, και επέκταση των πιέσεων σε Κύπρου, Βωβό, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Eurobank Properties, αλλά και άλλες μετοχές αυτής της κατηγορίας.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές έχει επιβαρυνθεί και φτάνει πλέον στο περίπου 1 προς 1, με όλο και περισσότερες μετοχές από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση να περνούν στο κόκκινο, εδώ και λίγη ώρα.

Βέβαια, αντέχουν και αυτό είναι ενθαρρυντικό, Φουρλής (5,04 ευρώ), Alapis (0,60 ευρώ), Jumbo (4,56 ευρώ), ΤΤ (4 ευρώ), Μυτιληναίος (3,36 ευρώ), Motor Oil (7,24 ευρώ), Σαράντης (3,54 ευρώ), Folli Follie (5,42 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v