Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φλερτάρει" με τη διόρθωση η Σοφοκλέους

Βεβαρημένη εικόνα κυρίως για τις τραπεζικές μετοχές του 20άρη, ενδέχεται να οδηγήσει σε δοκιμασία Γενικό Δείκτη, FTSE 20 μέσα στις επόμενες 3-4 συνεδριάσεις. Αδύναμη η Alpha Bank, κινδυνεύουν τα 4,4 ευρώ για την Eurobank.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Η συμφωνία στο Κογκρέσο στήριξε την Wall Street. Τουλάχιστον για χθες βράδυ, δίνοντας ακόμα μια αφορμή, ευκαιρία, να κατοχυρωθούν θέσεις σε τιμές καλύτερες από αυτές που έρχονται.

Πριν από λίγο στην Φρανκφούρτη τα συμβόλαια του DAX ξεκινούσαν από 0,32% χαμηλότερα, ενώ στο ΧΑ αρκετοί παίκτες κινούνται στην υποκείμενη αγορά ενισχύοντας παράλληλες θέσεις πώλησης στην αγορά Παραγώγων.

Η εκτίμησή τους είναι πως η ανοδική φορά των αγορών, διεθνώς, παρουσιάζεται εμφανώς εξασθενημένη, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις και τα σημάδια για μια επόμενη δοκιμασία προς χαμηλότερα επίπεδα.

Βραχυμεσοπρόθεσμα θεωρούμε πιθανότατη την δοκιμασία για τον Dow Jones της ευρύτερης περιοχής των 7.500 μονάδων και βλέπουμε…

Παράλληλα, παρατηρούμε τη διαγραμματική απεικόνιση τραπεζικών μετοχών και χαρτιών του 20άρη που κλίνουν χαμηλότερα. Και αυτό παρά τις σημαντικές απώλειες που γράφουν ειδικά οι τράπεζες από τις αρχές του 2008.

Για τον Γενικό Δείκτη μπορεί να υπάρξουν ανοδικές εκλάμψεις, με τους αναλυτές να θεωρούν ως αντίσταση-κορυφή τις 1.780 μονάδες (2/2).

Προετοιμάζονται όμως για το ενδεχόμενο μιας επόμενης καθοδικής κίνησης, καθώς η τεχνική εικόνα συγκεκριμένων μετοχών εξακολουθεί να προβληματίζει.

Σε καθοδική διάσπαση οδηγείται η μετοχή της Alpha Bank, που δείχνει αδύναμη να κρατήσει σε βάθος μερικών συνεδριάσεων και τα 5 ευρώ.

Η Eurobank έχει χάσει τα 5 ευρώ από τη Δευτέρα και θα πρέπει να δοθεί μάχη ώστε να μην κινδυνεύσουν τα χαμηλά των 4,4 ευρώ. Ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται για την Κύπρου στα χαμηλά των 2,16 ευρώ, για την Αγροτική στα 1,18 ευρώ, για την Πειραιώς στα 4,92 ευρώ, για την Marfin Popular στα 1,68 ευρώ.

Εκτιμούμε πως βραχυμεσοπρόθεσμα τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και ο FTSE 20 δεν μπορούν να κρατήσουν από μια ΔΕΗ (που μπορεί να κινηθεί βέβαια υψηλότερα), έναν ΟΠΑΠ (με την εικόνα της μετοχής να μας προβληματίζει και πάλι), ή έναν ΟΤΕ (που δείχνει αδύναμος να υπερβεί τα 12 ευρώ).

Κατά την εκτίμησή μας η ενίσχυση παράλληλων θέσεων πώλησης στα συμβόλαια του 20άρη μπορεί να λειτουργήσει αντισταθμιστικά στην περίπτωση που ο Dow Jones δώσει δείγμα γραφής για κίνηση προς τις 7.500 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v