Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αρωγή" από ΟΠΑΠ, MPB, Κύπρου

Κρατά τις 1.730 το Χρηματιστήριο, με "βοήθειες" από ΟΠΑΠ, MPB, Κύπρου. Υπεραπόδοση για Βωβό, Alapis, με κέρδη ΓΕΚ – Τέρνα. Θετικό πρόσημο για περίπου 110 μετοχές. Σημαντική πτώση Πειραιώς, Alpha, Eurobank.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Κρατούν τραπεζικές μετοχές και χαρτιά – κλειδιά του 20άρη, συνεχίζεται η αντίδραση για ALAPIS, Βωβός.

Αν μη τι άλλο, η συνεδρίαση μέχρι στιγμής, όπως και κανα δυο προηγούμενες, έχουν περισσότερο… χρώμα και ένταση από ότι μας είχε «κοιμήσει» η αγορά.

Ο Γ.Δ. κυμαίνεται στις 1.730-1.735 μονάδες (0,3%) με ανάλογη απόδοση του FTSE-20.

Λίγο χαμηλότερα η Εθνική, που κρατά όμως, τα 12,2 ευρώ, σημαντικά χαμηλότερα η Alpha Bank, με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές.

Η ρευστότητα που έχει μετακυληθεί τις τελευταίες συνεδριάσεις, πιθανότατα από ΔΕΗ στη μετοχή του ΟΠΑΠ, φαίνεται να αποδίδει καρπούς, καθώς τοποθετήθηκε σε χαμηλές τιμές στην αρχή της εβδομάδας.

Η μετοχή του Οργανισμού ενισχύεται κατά 2,3% και διαμορφώνεται στα 20,34 ευρώ.

Σήμερα, όμως, είτε με αφορμή την αντίδραση των Alapis, Βωβός, την επιχειρηματική συμφωνία ΓΕΚ-Τέρνα με τον όμιλο Suez, συντηρείται η μόχλευση σε ένα ευρύτερο μέρος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Είναι ενδεικτικό πως η μετοχή της Alapis διαμορφώνεται στο +11,4% και τα 0,78 ευρώ, η μετοχή του Βωβού κατά 14,7% υψηλότερα στα 7,80 ευρώ, η μετοχή της ΓΕΚ κατά 5,2% στα 3,02 ευρώ, η μετοχή της Τέρνα κατά 5,7% στα 2,78 ευρώ.

Από τη χαμηλότερη αποτίμηση, η μετοχή της Audiovisual διαμορφώνεται στα 1,66 ευρώ (5,7%), της Αγροτικής Ασφαλιστικής στα 3,14 ευρώ (3,3%), της Βογιατζόγλου στα 1,81 ευρώ, του ΔΟΛ στα 1,82 ευρώ, του Υγεία στα 1,74 ευρώ, του ΙΑΣΩ στα 4,40 ευρώ, και ακόμη ορισμένων από αυτήν την κατηγορία.

Σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση θα πρέπει να ειδωθεί από τη μέχρι τώρα πορεία της ενθαρρυντική για λόγους που έχουμε αναφέρει προηγούμενα.

Εάν στη συνέχεια, δεν επιβαρυνθεί η προσφορά στη μετοχή της Εθνικής, κάτι που από τεχνικής πλευράς εξισορροπείται, όσο αντιδρά για παράδειγμα η ΟΠΑΠ, τότε η αγορά μπορεί να προσβλέπει σε μία βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση. Η Πειραιώς υποχωρεί 2%.

Όλα αυτά βέβαια θα γίνουν περισσότερο σαφή προς το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης και περισσότερο στη διάρκεια της αυριανής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v