Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις: "Φτου κι απ’ την αρχή"

Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει "αύριο", πιθανώς πρέπει να επενδύσετε. Μόνη οδός γι' αυτό η επιστροφή στην κοινή λογική και στους θεμελιώδεις κανόνες του "επενδύειν". Αν αυτά φαίνονται δύσκoλα... υπάρχει λύση.

Επενδύσεις: Φτου κι απ’ την αρχή
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα.

Είστε μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι υπάρχει «αύριο»;

Η παρούσα κρίση και οι παραφυάδες της σας προβληματίζουν -έως σας ανησυχούν-, αλλά πιστεύετε ότι «μπόρα είναι και θα περάσει»;

Εάν ναι, παραμερίστε τους σύγχρονους «Μadoffs». Ο μαγικός κόσμος των επενδύσεων στέκει ολόρθος μπροστά σας.

Η «νέα» μόδα, στους παρόντες άκρως χαλαιπούς καιρούς, λέγεται «φτου κι απ’ την αρχή» (ελεύθερη νεοελληνική μετάφραση του «back to the basics») και πρεσβεύει την ολική επαναφορά των πλέον στοιχειωδών κανόνων σχετικά με την υπόθεση «επενδύσεις».

Ήτοι την ύπαρξη θεσμοθετημένων κανόνων, διαφάνειας, υπευθυνότητας και λογοδοσίας, θεματοφυλακής, γνώσης περί το αντικείμενο και, βεβαίως, όντως διαθέσιμου εισοδήματος.

Εάν η παράμετρος «εμπιστοσύνη» έχει κλονιστεί, ο μόνος τρόπος αποκατάστασής της είναι η επιστροφή στα... θεμελιώδη.

Επιστροφή σε ένα περιβάλλον όπου όσοι εμπιστεύονται τα χρήματά τους (περίσσευμα ή υστέρημα...) σε τρίτους, με στόχο την εξασφάλιση μελλοντικής απόδοσης, θα γνωρίζουν ότι αυτοί οι τρίτοι θα δουλεύουν για την επόμενη περίοδο ακριβώς γι' αυτό... και ότι δεν θα εξαφανιστούν με κεφάλαιο και αποδόσεις...

Για να γίνει ωστόσο αυτό πραγματικότητα, εντός ανθρωπίνων ορίων, θα πρέπει πιθανότατα να ξεχάσουμε τουλάχιστον για κάποια περίοδο και τις «εξωτικές αποδόσεις» που υπόσχονται οι σύγχρονοι Madoffs…

Να ξεxάσουμε τα «σιγουράκια» και να στρέψουμε τη ματιά μας στο μόνο ουσιαστικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή του ο επενδυτής. Τη θεμελιώδη ανάλυση και την κατανόηση των προοπτικών που διανοίγονται μέσω της επιχειρηματικής δράσης οποιασδήποτε εισηγμένης εταιρίας.

Στον βαθμό βεβαίως που κρίνουμε κατάλληλη και επαρκή τη διοίκησή της...

Αν «όλο αυτό» σας φαίνεται δύσκολο, ή αν εν τέλει πιστεύετε ότι ο χρόνος σας θα φανεί περισσότερο αποδοτικός εάν τον αφιερώσετε στο αντικείμενό σας και πάλι, μη χολοσκάτε.

Υπάρχουν -ναι, είναι αλήθεια, ουδέποτε εξαφανίστηκαν!- και τα αμοιβαία κεφάλαια. Οι περίφημοι αυτοί συλλογικοί φορείς επενδύσεων, που απασχολούν ειδικούς και «ειδικούς» και ανάλογα με το επενδυτικό σας προφίλ και την οικονομική συγκυρία που διανύουμε υπόσχονται πολλά... αλλά πάντως όχι εγγυημένες αποδόσεις...

Αυτές θα πρέπει να τις αναζητήσετε είτε στα γερμανικά ομόλογα... είτε στους «Madoffs…».

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v