Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μάχη" ΕΤΕ-ΟΠΑΠ για την πρώτη θέση στο ΧΑ

Περνά και πάλι στην πρώτη θέση η Εθνική με κεφαλαιοποίηση 6,8 δισ. αφήνοντας στη δεύτερη τον ΟΠΑΠ των 6,7 δισ. ευρώ. Διευρύνεται η αντίδραση για Μυτιληναίο, MIG, ΤΤ, Τιτάν, Βιοχάλκο. Στις 1.850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μάχη σώμα με σώμα Εθνικής-ΟΠΑΠ για την πρωτοκαθεδρία στη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση. Μέχρι 3,4% υψηλότερα αντιδρά η μετοχή της Εθνικής, με την Κεφαλαιοποίηση του ομίλου να διαμορφώνεται στα 6,873 δισ. ευρώ, αφήνοντας τον Οργανισμό με 6,775 δισ. ευρώ στην δεύτερη θέση.

Ατυπη «αντιπαράθεση» που έχει όμως ως αποτέλεσμα την ανάσυρση τόσο του FTSE 20 όσο και του Γενικού Δείκτη πάνω από τις μεσοπρόθεσμες στηρίξεις τους. Είναι ενδεικτικό πως ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται πλέον περί τις 50 μονάδες πάνω από τις 1.800 μονάδες και περίπου 70-75 μονάδες πάνω από τα τελευταία χαμηλά.

Η αντίδραση της Εθνικής παρασύρει με καθυστέρηση και σε μικρότερο βαθμό βέβαια της Eurobank, Alpha Bank, Κύπρου, ενώ διευρύνονται τα ποσοστά θετικής μεταβολής για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Marfin Investment Group.

Η μετοχή του ΤΤ στα 5,54 ευρώ (3,7%), του MIG στα 2,61 ευρώ (2,3%) ενώ από τον ίδιο δείκτη κερδίζουν έδαφος Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Τιτάν, Ελλάκτωρ.

Με αυξημένες συναλλαγές περίπου 2,2 εκατ. τεμαχίων υποχωρεί στα 0,91 ευρώ η μετοχή της Alapis (-4,2%), ενώ ενδείξεις αντίδρασης, μετά από ταλαιπωρία ημερών, διαγράφονται για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ που φτάνει τα 6,12 ευρώ.

Οι απώλειες για τον DAX στην Φρανκφούρτη έχουν περιοριστεί στο 0,2%, ενώ τα συμβόλαια του Dow Jones παραπέμπουν σε αντίδραση κατά 0,33% υψηλότερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Τάση που διευκολύνει τη διαδικασία «μόχλευσης» συγκεκριμένων μετοχών και που προς ώρας αποτυπώνεται στη Σιδενόρ (3,22 ευρώ), ΓΕΚ (3,10 ευρώ), Μηχανική (1,41 ευρώ), Autohellas (1,30 ευρώ), Τέρνα (2,92 ευρώ), Φουρλής (5,60 ευρώ), Σαράντης (4,60 ευρώ), Lamda Development (4,28 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v