Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούμενο η υπεραπόδοση στη Σοφοκλέους

Στη Νέα Υόρκη έκαναν το χρέος τους και ο Dow Jones συντηρήθηκε σε ανοδική φορά. Μένει να επιβεβαιωθεί (ή όχι) η τάση για τις ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως όμως την ελληνική που συνεχίζει να υποαποδίδει.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Στη Νέα Υόρκη οι παίκτες έκαναν το χρέος τους και στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες διαμορφώθηκαν υψηλότερα. Ο Dow Jones μάλιστα έδωσε την αντίδραση που περίμεναν ορισμένοι τεχνικοί αναλυτές, φθάνοντας τις 8.829,04 μονάδες, αντιδρώντας κατά 1,17% υψηλότερα.

Νωρίτερα στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατούσαν μεικτές τάσεις, με τα συμβόλαια του DAX να παραπέμπουν σε οριακή πτώση.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης αν και με υστέρηση έναντι αρκετών ευρωπαϊκών και βεβαίως του Dow Jones, μπορεί να συνεχίσει να ακολουθεί την διεθνή τάση.

Η κατοχύρωση θέσεων που επιχειρήθηκε στις τελευταίες δυο συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, κυρίως της Παρασκευής, απορροφήθηκε μάλλον χωρίς σημαντικά προβλήματα.

Αυτό πρακτικά κρατά τον Γενικό Δείκτη σε πλαγιοανοδική κίνηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί να συνεχιστεί όσο συντηρηθεί αυτή η φορά σε Ευρώπη, Νέα Υόρκη.

Αυτό που κατά την εκτίμησή μας θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας, είναι το γεγονός πως έχει «ξοδευτεί» ήδη μια βδομάδα αντίδρασης, με περιορισμένα όπως αναφέραμε αποτελέσματα και μένει να φανεί στη συνέχεια τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει επιθετικότερη την αγορά μας.

Κατ’ αρχήν θα θέσουμε ως βάση και σημείο αναφοράς την ευρύτερη περιοχή των 1.860-1.870 μονάδων, άμεση περιοχή προς υπέρβαση τις 1.930-1.945 μονάδες και βλέπουμε.

Με γνώμονα και τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, η τάση θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις αντιστάσεις για τη μετοχή της Εθνικής να έχουν διαμορφωθεί στα 14,94 και 15,34 ευρώ.

Θα ποντάρουμε επίσης στην εμφανή προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς Eurobank να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η μετοχή από τα χαμηλά των 6,06 ευρώ (26/11). Για την Eurobank αντίσταση είναι τα 6,7ευρώ που θα πρέπει να «δοκιμαστούν» άμεσα.

Ιδιαίτερα αποδοτική και μεθοδική αποδεικνύεται μέχρι στιγμής η ισχυρή ιδιωτική επενδυτική ομάδα που έχει τοποθετηθεί στη μετοχή της ΔΕΗ από τα χαμηλά των 8,9-9,1 ευρώ και βλέπει πλέον τα υψηλά της Επιχείρησης στα 11,56 ευρώ.

Υψηλότερα των 5,5-5,6 ευρώ δείχνει ικανό να κινηθεί το ΤΤ, ενώ για τη μετοχή της Coca Cola Hellenic τα 12,2 ευρώ πιθανότατα θα είναι μια ασθενής αντίσταση.

Για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ θεωρούμε πως εάν ρευστοποιήθηκε η θέση γνωστής ελληνικής ΑΕΔΑΚ ασφαλιστικής εταιρείας, η μετοχή μπορεί να πάρει «ανάσες» προς τα 7,2-7,4 ευρώ.

Μετοχές εταιρειών όπως Βιοχάλκο, Folli Follie, Σιδενόρ, Φουρλής, Eurobank, έχουν διαμορφωμένη βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά, που μπορεί να κρατήσουν σε αυτή τη φάση. Όπως επίσης μετοχές εταιρειών χαμηλότερης αποτίμησης, για παράδειγμα των Πετζετάκι, Παρνασσός, Intracom, Intracom Κατασκευές, Lamda Development, Hellas On Line, Ευρωπαϊκή Πίστη και ορισμένων ακόμα από αυτή την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v