Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέζεται το ΧΑ -Αντιδρούν Eurobank, Κύπρου

Αναστροφή της τάσης επιχειρείται σε Κύπρου, Eurobank, που αντιδρούν ανοδικά, με τις, ελεγχόμενες πάντως, πιέσεις να παραμένουν στον υπόλοιπο τραπεζικό κλάδο. Πτώση 0,55% "δείχνουν" τα συμβόλαια του Dow.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Παραμένει η πίεση σε μετοχές του FTSE 20, ενώ ενθαρρυντική ένδειξη θεωρούμε την προσπάθεια αναστροφής της τάσης για τη μετοχή της Eurobank.

Μέχρι τώρα οι πωλητές, ελλείψει ουσιαστικής ζήτησης, περιορίζουν τις ρευστοποιήσεις τους, εν τούτοις ο Γενικός Δείκτης χάνει μέχρι 1,3%. Διαμορφώνεται στις 1.880-1.885 μονάδες με συναλλαγές 70 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 11,9 αφορούν στη μετοχή της Εθνικής.

Είναι όμως η πρώτη φορά μετά από αρκετές συνεδριάσεις που πραγματοποιείται τζίρος μεγαλύτερος του 1 εκατ. ευρώ σε συνολικά 15 εισηγμένες.

Υψηλός τζίρος στην Κύπρου, Eurobank, δηλαδή σε δυο τίτλους όπου επιχειρείται αναστροφή της τάσης, με επιτυχή μέχρι τώρα έκβαση.

Στα 10,84 ευρώ διαμορφώνεται η μετοχή της ΔΕΗ, στα 5,34 ευρώ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στα 2,88 ευρώ του MIG. Διατηρείται η βραχυπρόθεσμη τάση αντίδρασης για τον Τιτάνα στα 13,20 ευρώ, της Βιοχάλκο στα 4,20 ευρώ.

Αυξημένες όμως συναλλαγές σημειώνονται στη μετοχή της ΜΕΤΚΑ που χάνει μέχρι και 6,2% και υποχωρεί στα 6,94 ευρώ. Απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρονται σε πωλήσεις (για τουλάχιστον δυο συνεδριάσεις) θέσεων για λογαριασμό ισχυρής ιδιωτικής ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Μέχρι στιγμής, ανάλογη ρευστοποίηση θέσεων θυγατρικής ή χαρτοφυλακίου ασφαλιστικής δεν διαπιστώνεται, τουλάχιστον με βάση τα μέχρι τώρα γνωστά σε μας στοιχεία.

Αντιθέτως, αγοραστής εμφανίζεται ισχυρός ιδιώτης στη μετοχή του Φουρλή (στα 5,68 ευρώ με 4,8%), κάτι ανάλογο παρατηρείται στα Folli Follie (6,58 ευρώ με 5,8%), ενώ αγοραστές υπερισχύουν σε Lamda Development (4,16 ευρώ), Σιδενόρ (2,7 ευρώ), Ηρακλής (5,78 ευρώ).

Από την άλλη, η ολοκλήρωση της διαδικασίας δημόσιας πρότασης του ομίλου Grimaldi στις Μινωικές Γραμμές οδηγεί μέχρι και 16,7% χαμηλότερα τη μετοχή στα 3,7 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 120.000 ευρώ.

Περίπου 15 λεπτά μετά τις 14:00 και όταν τα συμβόλαια του Dow Jones παρέπεμπαν σε πτωτικό άνοιγμα 0,53%, η σχέση ανοδικών προς καθοδικές στο ΧΑ διαμορφώνονταν στο 1 προς 2.

Για την σπουδαιότητα της σημερινής συνεδρίασης στην Wall αλλά και αυτής της Δευτέρας, το πολύ Τρίτης, έχει γίνει πολύς λόγος στις προηγούμενες αναφορές μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v