Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί πάνω από τις 2.000 η Σοφοκλέους

Πάνω από την περιοχή των 2.000 μονάδων κινείται η Σοφοκλέους με τις πιέσεις στις τράπεζες να μετριάζονται και την Εθνική να αντιδρά. Κέρδη άνω του 4% για ΔΕΗ, 3Ε, Μotor Oil. Πτώση 4,3% για ΟΠΑΠ και 5% για την Πειραιώς.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Στα επιτόκια της ΕΚΤ και στους Αμερικανούς ποντάρουν οι Ευρωπαίοι, στα οικονομικά αποτελέσματα και στις εκλογές τους επικεντρώνονται οι Αμερικανοί.

Στο Χ.Α. οι βασικοί δείκτες διαμορφώνονται λες με… μοιρογνωμόνιο, καθώς μέχρι τώρα επιβεβαιώθηκαν οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις, τόσο για τον Γενικό και τον FTSE όσο και για μετοχές της Εθνικής, της MIG και για τίτλους-κλειδιά του 20άρη.

Η Εθνική διαμορφώνεται στα 16,4 ευρώ, η MIG ακολουθεί προβλέψιμη τεχνικά πορεία, με ενδοσυνεδριακό υψηλό τα 3,32 ευρώ, ο Μυτιληναίος έχει ασφαλή βάση στα 3,8 - 3,9 ευρώ (24-27/10), η Ελλάκτωρ ομοίως σε τιμές χαμηλότερα των 3 ευρώ, και συγκεκριμένα στα 2,8 - 2,9 ευρώ.

Παράλληλα, αναμενόμενη θεωρείται η συνδρομή της ΔΕΗ στα 10,10 ευρώ (6,3%), καθώς πέραν των άλλων, ορισμένοι ισχυροί παίχτες κλείνουν συμβόλαια και δανεισμένες θέσεις που είχαν ανοίξει μέχρι τα χαμηλά των 8,7 - 8,66 ευρώ.

Κάτι ανάλογο επιχειρείται και στον ΟΤΕ που φτάνει τα 11,14 ευρώ (3,7%), ενώ πόντους κερδίζει η Motor Oil στα 8,06 ευρώ (2,5%) και επίσης επιβεβαιώνεται η βραχυπρόθεσμη ισχύς της 3E, που πιάνει πλέον τα 10,6 ευρώ (3,9%).

Η επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων και η αντίδραση μετοχών-σηματωρών, όπως είναι, πέραν της Εθνικής, οι τίτλοι της ΔΕΗ, της MIG, του ΟΤΕ και του Μυτιληναίου, οδήγησαν σε ανατροπή του σκηνικού και στο ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

Η αρχική σχέση 1 προς 2,5 μεταστράφηκε σταδιακά μετά τις 13:45 - 14:00 σε 2 προς 1 και σε 2,5 προς 1.

Μετοχές εταιριών με διαμορφωμένη βραχυπρόθεσμη τάση παίρνουν και πάλι την ανηφόρα, με ενδεικτικότερη την περίπτωση της Χαλκόρ στο 0,95 ευρώ, της ΕΒΖ στο 1,58 ευρώ, της Microland στο 1,44 ευρώ, της ΕΤΕΜ στο 0,70 ευρώ, της ΕΥΑΘ στα 3,82 ευρώ, ενώ ακολουθούν περίπου 40 μετοχές με απόδοση μεγαλύτερη του 7%.

Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκαν οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις και η συνεδρίαση συνεχίζει να κινείται τεχνικά χωρίς προσφορά σε τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, θα ανεβάζαμε τον πήχη πάνω από τις 2.000 μονάδες για σήμερα και για τη Δευτέρα.

Εκτιμούμε πως επιχειρείται ένα διπλό ποντάρισμα Αμερικανών και Ευρωπαίων, με τους πρώτους να παίζουν τα ρέστα τους στις εκλογές της Τρίτης και τους δεύτερους στην προοπτική μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη.

Λογικά οι αγορές θα πρέπει να συντηρηθούν σήμερα, τη Δευτέρα και το πρωί της Τρίτης.

Οι όποιες εξελίξεις προκύψουν στις 4 και στις 6/11 είναι αυτές που κατά την εκτίμησή μας θα επηρεάσουν στη συνέχεια την τάση.

Υπό προϋποθέσεις, η συντήρηση της αντίδρασης που ξεκίνησε από τα χαμηλά της προηγούμενης Παρασκευής θα μπορούσε να έχει συνέχεια εάν τα νεότερα στις 4 και στις 6/11 βοηθούσαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v