Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕFG: Τι ξεχωρίζουν οι αναλυτές στα αποτελέσματα

Χωρίς εκπλήξεις υποδέχονται τα αποτελέσματα της Eurobank οι αναλυτές, επισημαίνοντας τη μείωση των εσόδων από προμήθειες, το ύψος των προβλέψεων αλλά και το συγκρατημένο κόστος. Κόβει ξανά την τιμή η Cr. Suisse.    

ΕFG: Τι ξεχωρίζουν οι αναλυτές στα αποτελέσματα
Σε γενικές γραμμές αναμενόμενα χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Eurobank, επισημαίνοντας ωστόσο τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα από προμήθειες και συναλλαγές.

Δεν έλειψαν οι αναθεωρήσεις στην τιμή-στόχο, με την Credit Suisse να επανέρχεται μία μόλις ημέρα μετά την υποβάθμιση της μετοχής έως τα 17 ευρώ, με νέα υποβάθμιση.  

Στα 16 από 17 ευρώ προηγουμένως μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank η Credit Suisse στο First Edition (31/10) διατηρώντας τη σύσταση "outperform". Ο διεθνής οίκος περικόπτει τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη της τράπεζας την περίοδο 2008 - 2010 κατά 1,4%, 3% και 3,5% αντίστοιχα.

Θετική χαρακτηρίζει η Dresdner Kleinwort την απόφαση της διοίκησης της EFG Eurobank να προχωρήσει σε περισσότερο "προσεκτικό" έλεγχο του κόστους, όπως σημειώνει ο οίκος σε έκθεση του στις 30/10.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη εννεαμήνου υπογραμμίζει πως διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων, ενώ τονίζει ότι οι προβλέψεις, της διοίκησης αποτελούν παράγοντα ανησυχίας.

Η Dresdner Kleinwort διατηρεί την τιμή-στόχο των 18 ευρώ και τη σύσταση hold.

Περί το 2% χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Εθνικής - P&K ήταν τα αποτελέσματα της Eurobank σε επίπεδο καθαρών κερδών, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε ξεχωριστό report της με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου.

Η Εθνική - P&K διατηρεί την τιμή-στόχο των 12,1 ευρώ και τη σύσταση "οverweight", τονίζοντας ότι ο ισολογισμός ήταν ένας από τους περισσότερο μοχλευμένους των τραπεζών που καλύπτει η χρηματιστηριακή,


Αντίστοιχα των εκτιμήσεών της τόσο σε ποιοτικούς όσο και σε ποσοτικούς όρους χαρακτηρίζει η Alpha Finance τα αποτελέσματα της Eurobank, επισημαίνοντας στα θετικά ότι και οι δύο πλευρές του ισολογισμού παρέμειναν ισχυρές, καθώς οι δραστηριότητες στη ΝΑ. Ευρώπη αύξησαν τη συνεισφορά τους και η συγκέντρωση καταθέσεων επιταχύνθηκε σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά.

Στα αρνητικά η χρηματιστηριακή επισημαίνει τη σταθερότητα των spreads από τρίμηνο σε τρίμηνο παρά τις προσπάθειες επανατιμολόγησης και την επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού.

Επιπλέον, τα έσοδα από προμήθειες και συναλλαγές ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ τα κόστη διαμορφώθηκαν καλύτερα από τις εκτιμήσεις. Η Alpha Finance θεωρεί ότι η πρόβλεψη της διοίκησης της τράπεζας για κέρδη 2008 άνω των 930 εκατ. ευρώ είναι αισιόδοξη και αντίστοιχη των δικών της εκτιμήσεων.

Αναμενόμενα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Marfin Analysis, εξαιρώντας τα έσοδα από προμήθειες και το κόστος. Μία θετική έκπληξη για τη Marfin Analysis προήλθε από το κόστος και μία αρνητική από τις προβλέψεις και τις προμήθειες.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι αναπροσάρμοσε τις προβλέψεις της προκειμένου να ενσωματώσει το guidance της διοίκησης και τις τάσεις στην Ελλάδα και στη "Νέα Ευρώπη". Για το 2008 και το 2010 οι προβλέψεις πλέον είναι κατά 2,8% και 3,1% χαμηλότερες, ενώ για το 2009 αμετάβλητες. Η Marfin διατηρεί τη θετική στάση της για τη μετοχή.    
           

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v