Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφικτή η συνέχιση της αντίδρασης στο ΧΑ

Το κλίμα διεθνώς βοηθά τις αγορές. Στην Αθήνα η αντιπαράθεση για τη διαχείριση της κρίσης φτάνει σε κυβερνητικό επίπεδο. Εφικτή η βραχυπρόθεσμη αντίδραση εάν και εφόσον απορροφηθεί η προσφορά κερδοφόρων θέσεων.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Καλό λοιπόν το κλίμα στις διεθνείς αγορές, παρά τη μεθοδευμένη άνοδο της τιμής του πετρελαίου και το χθεσινό «θρίλερ» στο κλείσιμο της Wall. Όμως στην Αθήνα το παιχνίδι δεν παίζεται τόσο με βάση τον διεθνή περίγυρο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, όσο με τις κωμικοτραγικές προσπάθειες των κρατούντων να… τετραγωνίσουν τον κύκλο του πακέτου των 28 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες.

Όχι όλες βέβαια, καθώς ο πόλος της MIG μένει εκτός καλαθιού, με τον αντιπρόεδρο του ομίλου να αναφέρεται σε σκάνδαλο… ανεπάρκειας. Την ίδια στιγμή, νέα αντιπαράθεση Σουφλιά - Αλογοσκούφη για την αντιμετώπιση της κρίσης επανέρχεται στο προσκήνιο, σε μία ευαίσθητη για τον βαθμό αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας συγκυρία.

Για μαζική φυγή ξένων από ελληνικά ομόλογα κάνει λόγο η Έλενα Λάσκαρη σε σχετική αναφορά της, ενώ καυστικές είναι τόσο οι επισημάνσεις του Dr. Money για το Βα(λ)τοπέδιο της ελληνικής οικονομίας όσο και η αναφορά του Ν.Γ. Δρόσου για «ώρες ευθύνες για τον Γιώργο Προβόπουλο».

Υπό άλλες συνθήκες θα υποστηρίζαμε μέχρι κεραίας την εκτίμηση διορατικών φίλων (όπως του Μάνου Χατζηδάκη, του Zelis677 αλλά και της Ομάδας eZMarket) περί συνέχειας της αντίδρασης. Να δούμε σήμερα κατά πόσον είναι εφικτή η προσέγγιση βραχυπρόθεσμων αντιστάσεων για μετοχές-σηματωρούς και επανερχόμεθα.

Εάν η Εθνική υπερβεί τα 15 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές, τότε μπορούμε, πάντα βραχυπρόθεσμα, να ποντάρουμε σε επόμενη κίνηση του MIG προς τα 3,44 ευρώ, της Alpha Bank προς τα 12,10 ευρώ, της Eurobank προς τα 9,2 ευρώ και του Τ.Τ. προς τα 5,9 ευρώ.

Σε αυτό το ενδεχόμενο θα μπορούσαν να ακολουθήσουν Μυτιληναίος προς τα 5 ευρώ, Πειραιώς υψηλότερα των 9,5 ευρώ, Κύπρου προς τα 5 ευρώ.

Μένει να δούμε στην αρχή της συνεδρίασης τη διαχείριση της προσφοράς που είναι λογικό να βγει, καθώς από τα χαμηλά της Παρασκευής μέχρι και τα χθεσινά υψηλά μετοχές του 20άρη προσφέρουν απόδοση διψήφια που φτάνει μέχρι και το 46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v