Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Παραμένει έρμαιο στις πωλήσεις των ξένων

Στις πωλήσεις των ξένων παραδίδονται οι μετοχές του 20άρη, οδηγώντας την αγορά σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα. Νέο χαμηλό στις 3.235 μονάδες με τη Eurobank σε τιμές Οκτωβρίου του 2004. Ιστορικά χαμηλά για 20 μετοχές.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Η ανακοίνωση των θέσεων εργασιών στις ΗΠΑ ήταν απλώς η αφορμή για να πάρει και πάλι τον κατηφορικό της μονόδρομο η ελληνική αγορά.

Σταδιακά μετά τις 15:00, δηλαδή όταν αρχίσουν να ενεργοποιούνται οι πρώτες εντολές των … αγουροξυπνημένων Αμερικανών, οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν στη γνωστή τους θέση, δηλαδή με την πλάτη στον τοίχο.

Τη νύφη πληρώνει καταρχήν η Eurobank, που υποχωρεί μέχρι και 4,3% χαμηλότερα των 14 ευρώ και προς το νέο χαμηλό των 13,7 ευρώ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Eurobank επιστρέφει σε τιμές Οκτωβρίου του 2004.

Βασικοί δείκτες και μετοχές διορθώνουν χαμηλότερα από το προηγούμενο ενδο-συνεδριακό «πυθμένα» των 3.274 μονάδων, με τον Γενικό να υποχωρεί προς τις 3.237 μονάδες.

Απώλειες για ΔΕΗ (19,54 ευρώ), Alpha Bank (17,60 ευρώ), Βιοχάλκο (4,92 ευρώ), ενώ απογοητευτικό εμφανίζεται το διάγραμμα της Τιτάν.

Χαμηλότερα και των 24 ευρώ υποχωρεί κατά 3,5%.

Σε νέα ιστορικά χαμηλά διαμορφώνεται η τιμή περίπου 20 μετοχών. Μεταξύ αυτών Intracom, Ελληνική Υφαντουργία, Sciens, Spider, ETEM, Aγροτική, Betanet, Global, Μοτοδυναμική, Πετζετάκις, Τσουκαρίδης, CPI, Πειραιώς Ακινήτων, Eurobrokers, Bαρβαρέσος, Μοχλός, ΣΑΟΣ, Πραξιτέλειο, Λαζαρίδης, Vivere, Eurobank Properties.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v