Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ψυχραιμία και χαμηλοί τζίροι σε τράπεζες

Ψύχραιμα και με χαμηλούς τζίρους στις τράπεζες αντιδρά το Χ.Α. Ανακάμπτει από τα χαμηλά του ο Γ.Δ., ενώ στον διαγωνισμό του ΟΛΠ η Cosco παίρνει προβάδισμα, στέλνοντας στο +7% τη μετοχή του. Στο +8% ο ΟΛΘ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
"Μαζεύονται" οι απώλειες για τον DAX στη Φρανκφούρτη και στο Χ.Α. ορισμένοι επενδυτές "πιάνουν λιμάνι" σε ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Επιπρόσθετα, η Εναλλακτική Αγορά μετρά ακόμη ένα μέλος, μετά την είσοδο σήμερα της Entersoft.

Η σχετικά ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως μέχρι τώρα διαμορφώνεται ειδικά στη Φρανκφούρτη, κρατά σε χαμηλούς τόνους και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εάν εξαιρέσει κάποιος τις μάλλον μέτριες συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής (περί τις 200.000 τεμάχια) και τη μετοχή στα 35,24 ευρώ (-0,45%), η εμπορευσιμότητα των Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank και Τ.Τ. μάλλον περιορισμένη θα πρέπει να θεωρείται. Τουλάχιστον στα πρώτα 40 - 45 λεπτά της συνεδρίασης.

Με τον Γενικό Δείκτη στις 4.126 μονάδες (με χαμηλό τις 4.116,6 μονάδες), η συνεδρίαση εξελίσσεται σχετικά καλά.

Για περίπου 40 - 45 μετοχές διαμορφώνεται υψηλότερη τιμή, σε ΟΛΠ-ΟΛΘ επιχειρείται "μόχλευση" καθώς η προσφορά για τον Πειραιά δίνει προβάδισμα στην Cosco, όπως αναφέρεται σχετικά.

Στη μετοχή του ΟΛΠ έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας περίπου μισού εκατ. ευρώ και περίπου 50.000 ευρώ στη μετοχή του ΟΛΘ.

Σταδιακά και στο Χ.Α. βασικοί δείκτες κέρδιζαν έδαφος, με τον 20άρη να επανέρχεται προς τις 2.200 μονάδες. Αιχμή της αντίδρασης αυτής η Αγροτική στα 2,55 ευρώ και ο ΟΤΕ στα 18,12 ευρώ.

Πέραν των ΟΛΠ - ΟΛΘ, με αυξημένες συναλλαγές αντιδρούν θετικά η Lavipharm στα 2,09 ευρώ, η Eurodrip στο 1,17 ευρώ, η Albio (λόγω και τις επικείμενης εισόδου της Exalco στο Χ.Α.) στα 2,66 ευρώ, η Imperio στα 2,08 ευρώ, SingularLogic στα 2,91 ευρώ, οι Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες στο 0,99 ευρώ, ενώ για περίπου 25 μετοχές η απόδοση ξεπερνούσε το 2%.

Περίπου στις 11:10 ο Γενικός Δείκτης εξακολουθούσε να υποχωρεί, αλλά η αντίδραση από τα χαμηλά έφτανε πλέον τις 15 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 39 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 8 αφορούσαν σε προσυμφωνημένες πράξεις και πακέτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v