Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η επόμενη μέρα του MSCI rebalancing για 6 μετοχές

Χωρίς το "αλεξικέραυνο" που του εξασφάλισαν για μερικές συνεδριάσεις η προσδοκία και εν συνεχεία ο όγκος των flows του MSCI θα βρεθεί από σήμερα το Χ.Α. Η "επόμενη μέρα" για ΕΤΕ, Alpha, Folli, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, ΕΛΤΕΧ.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Η επόμενη μέρα του MSCI rebalancing για 6 μετοχές
Ολοκληρώθηκαν χθες και οι εναπομείνασες αναδιαρθρώσεις μετοχών από τους index trackers λόγω των αλλαγών που επήλθαν στους δείκτες του MSCI και από σήμερα το Χ.Α. θα βρεθεί χωρίς το "αλεξικέραυνο" που του εξασφάλισαν για μερικές συνεδριάσεις η προσδοκία και εν συνεχεία ο όγκος των flows του MSCI.

Χθες η Credit Suisse, η οποία φημολογείται ότι είχε τις μεγαλύτερες εντολές εκτέλεσης από index trackers την περασμένη Παρασκευή κυρίως στην Εθνική και δευτερευόντως στις άλλες μετοχές, διενήργησε και τις εναπομείνασες εντολές αγορών στην Εθνική Τράπεζα.

Παρά την «ουρά» όμως των αγορών λόγω MSCI ο τίτλος της Εθνικής έκλεισε κάτω από τα 35,60 ευρώ και τεχνικά δείχνει ότι θα κινηθεί πτωτικά το αμέσως επόμενο διάστημα. Ήδη μέρος των ξένων που την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλε αγορές trading στον τίτλο έχει γυρίσει short, ενώ πωλήσεις στην Εθνική συνιστά στους πελάτες της και μεγάλη εγχώρια τράπεζα.

Στον αντίποδα εμφανής είναι η παρουσία μεθοδικού αγοραστή στον τίτλο της Alpha Bank εδώ και αρκετές συνεδριάσεις. Αγοραστής που αξιοποίησε τη μείωση θέσεων από τους index trackers για να χτίσει σε επιθυμητές τιμές μέρος της θέσης του και από χθες που η προσφορά μειώθηκε αναγκάστηκε να «κυνηγήσει» τεμάχια σε υψηλότερες τιμές. Χθες μεγάλο μέρος των αγορών βγήκε από τη Citigroup.

Μεθοδικό αγοραστή από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας διαθέτει και ο τίτλος της Folli Follie. Ο αγοραστής ξεκίνησε τις τοποθετήσεις τους στις συνεδριάσεις Τετάρτης και Πέμπτης την προηγούμενη εβδομάδα και την Παρασκευή περίμενε στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά να αντικρίσει την προσφορά από τους index trackers καθώς η F-F διαγράφηκε από τον MSCI Greece.

Χθες με την προσφορά να μειώνεται δραστικά αναγκάστηκε να «σηκώσει» τη ζήτηση σε υψηλότερες τιμές. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα desks εξυπηρέτησης ξένων από τον τίτλο της Fοlli Follie αποεπενδύθηκε πρόσφατα μεγάλος Αμερικανός τελικός επενδυτής που είχε ταλαιπωρήσει με τις πωλήσεις του επί μακρόν τη μετοχή.

Μεγάλο αγοραστή είχαν από τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής και οι τίτλοι των Βιοχάλκο και ΕΧΑΕ, οι οποίοι επίσης είχαν δεχτεί αξιοσημείωτη πίεση λόγω της εξόδου τους από τον MSCI. Μεθοδικές τοποθετήσεις παρατηρούνται και στη μετοχή της ΕΛΤΕΧ κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, με τον τίτλο να διενεργεί αξιοσημείωτους όγκους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v