Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: "Κοιτά" προς τις 4.250 με τραπεζικές βοήθειες

Νέα υποχώρηση για τον ΟΤΕ, λίγο υψηλότερα η Εθνική, με σημαντικά κέρδη η Motor Oil και ο Γ.Δ. συντηρείται προς τις 4.250 μονάδες. Κέρδη για τις Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, με σχετικά καλή εικόνα στα μικρομεσαία.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Η ήπια ανοδική τάση συντηρείται σε Ευρώπη και Αθήνα.

Μέχρι και 0,5% υψηλότερα αντιδρά ο Γ.Δ. προς την περιοχή των 4.250 μονάδων.

Για ακόμη μία ημέρα με μέτριες συναλλαγές, αλλά ενθαρρυντική ένδειξη την αντίδραση της Εθνικής προς τα 34,84 ευρώ (0,8%) και την υποχώρηση του ΟΤΕ στα 18,5 ευρώ.

Από τον 20άρη ξεχώριζε η Motor Oil, όπου συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά, καθώς κυρίως ξένοι διαχειριστές ενισχύουν σταθερά τη θέση τους φτάνοντας σήμερα μέχρι τα 16 ευρώ.

Αυξημένος τζίρος, με περισσότερα από 120.000 κομμάτια, με τη μερισματική απόδοση αλλά και τη σταδιακή ενίσχυση του περιθωρίου κέρδους του ομίλου αποτελούν το ισχυρότερο δέλεαρ, κυρίως για τους ξένους.

Από την ίδια κατηγορία δυναμικότητας, η Πειραιώς «πατά» τα 23 ευρώ, στην Alpha Βank συντηρείται ήπια η ανοδική φορά προς τα 22,7 ευρώ, ενώ αντίδραση, δικαιολογημένη από τεχνικής πλευράς, σημειώνεται για τη Eurobank, προς τα 18,6 ευρώ.

Σταθερή στα 6,10 - 6,15 ευρώ η MIG, μέχρι και 1% υψηλότερα η Σιδενόρ προς τα 12,46 ευρώ, ενώ σχετικά ενθαρρυντική είναι η εικόνα και για αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας - χαμηλότερης αποτίμησης.

Με βάση πάντα τις συναλλαγές των πρώτων 40 - 45 λεπτών ξεχωρίζει η μετοχή των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών προς το 1,5 ευρώ (9,4%), της Αγροτικής Ασφαλιστικής προς τα 3,4% (8,3%) αλλά και της Unibrain στα 4 ευρώ, της Ασπίδας στα 2,5 ευρώ, της FORTHnet στα 5,4% και των Δρομέα, Betanet στο 0,86 και 0,89 ευρώ αντίστοιχα.

Για τη συνέχεια, θα ήταν καλοδεχούμενη η σταθεροποίηση για τη μετοχή του ΟΤΕ, η παρουσία έστω και λίγο υψηλότερα αγοραστών στη μετοχή της Εθνικής και η επιβεβαίωση για τον Γ.Δ. των στηρίξεων λίγο χαμηλότερα των 4.235 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v