Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κανονιοβολείται ο ΟΤΕ στη Σοφοκλέους

Πάνω από 6% πιέζεται ο ΟΤΕ με αυξημένες συναλλαγές σε παράγωγα και ανοιχτές πωλήσεις.  Πιέσεις σε Eurobank - FORTHnet. Iσορροπημένη η εικόνα στο υπόλοιπο της αγοράς, καθώς αντιδρούν Πειραιώς, ΕΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ, Βιοχάλκο.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Ετεροβαρώς λόγω ΟΤΕ διαμορφώνεται μέχρι τώρα η συνεδρίαση. Κυρίως με «μοχλό» τη μετοχή του Οργανισμού, που υποχωρεί μέχρι και 6%, «παίζεται» χαμηλότερα, όχι μόνο το Συμβόλαιο της εισηγμένης, αλλά τα ΣΜΕ του 20άρη.

Πιο συγκεκριμένα, στη μετοχή του ΟΤΕ με χαμηλό τα 19,18 ευρώ, είχαν γίνει μέχρι πριν από λίγο 2.950 ΣΜΕ, ενώ στην αγορά είχαν αλλάξει χέρια 2,8 εκατ. τεμάχια.

Και ερχόμαστε τώρα στο παράγωγο, όπου για τον πρώτο μήνα η τιμή δίνονταν στα 19,46 ευρώ (στις 14:05) με την τρέχουσα στα 19,18 ευρώ.

Για τις επόμενες δύο σειρές δίνονταν τιμές από 18,76 μέχρι και 17,70 (αφορούσε σε παράγωγο αγοράς).

Με τη μετοχή του ΟΤΕ μέχρι και -6% χαμηλότερα, είναι λογικό ο 20άρης να υποχωρεί προς τις 2.254 μονάδες, παρασύροντας και τον Γ.Δ. χαμηλότερα προς τις 4.257 μονάδες.

Όμως, από τον FTSE, υποχωρούσε η μετοχή της Eurobank μέχρι και 3% προς τα 18,58-18,60 ευρώ.

Δεδομένης της συγκυρίας, οι «άμυνες» στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση έχουν τεθεί λίγο χαμηλότερα, καθώς μερίδα παιχτών θεωρεί περισσότερο τεχνικής μορφής την πίεση στη μετοχή του ΟΤΕ και δευτερευόντως ουσιαστική.

Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, αντίθετα στην πτώση κινούνται οι μετοχές των Πειραιώς (3% μέχρι και τα 23 ευρώ), ΕΛΤΕΧ (8,38 ευρώ), Βιοχάλκο (7,52 ευρώ), Εθνική (στα 36,36 ευρώ), ΜΡΒ (με πράξεις υψηλότερα και των 6 ευρώ), και ακόμη ορισμένων αυτής της κατηγορίας.

Ανοδικά διαμορφώνονταν η τιμή για 92 μετοχές και χαμηλότερα για 106 μετοχές.

Αποτυπώνοντας μία μάλλον ισορροπημένη σχέση για ένα ευρύτερο μέρος του… ταμπλό, καθώς και ο MID-40 έστω και οριακά κινείται θετικά.

Από τον 40άρη «κρατούν» θυγατρικές το ομίλου Βιοχάλκο, Alapis, ΕΥΔΑΠ, αλλά και Jumbo, Μέτκα, ΙΑΣΩ, J&P ΑΒΑΞ, ΕΧΑΕ, και ακόμη 3-4 από τον ίδιο δείκτη.

Η μετοχή της Σιδενόρ υποχωρεί κατά 3,5% προς τα 12 ευρώ, ενώ η FORTHnet έφτασε να χάνει μέχρι και 12% με αυξημένες συναλλαγές που προσεγγίζουν τις 300.000 τεμάχια (δες σχετική ανακοίνωση).

Από το υπόλοιπο… ταμπλό, με βάση πάντα τη συναλλακτικότητά τους, χρήζει αναφοράς η αντίδραση της SingularLogic προς τα 2,76 ευρώ (με υψηλό τα 2,84 ευρώ), Alcatel – Nexans, Rilken, Inform Lykos, ΕΛΙΧΘ, Κορρές, Σελόντα.

Σημείωση: Υπενθυμίζεται ότι αύριο λήγουν τα ΣΜΕ του FTSEM Μαίου, ενώ στις 20/6 λήγουν τα Συμβόλαια επί δεικτών και μετοχών Ιουνίου (triple witch).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v