Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Θετική υποδοχή μεγεθών από αναλυτές

Ιδιαίτερα θετική υποδοχή επιφύλαξαν για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Πειραιώς ξένοι και εγχώριοι αναλυτές, οι οποίοι τα χαρακτηρίζουν εξαιρετικά, ενώ προχωρούν και σε αναβαθμίσεις.

Πειραιώς: Θετική υποδοχή μεγεθών από αναλυτές
Ιδιαίτερα θετική υποδοχή επιφύλαξαν για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Πειραιώς ξένοι και εγχώριοι αναλυτές, οι οποίοι τα χαρακτηρίζουν εξαιρετικά, ενώ προχωρούν και σε αναβαθμίσεις.

"Top pick" της UBS παραμένει η Πειραιώς, καθώς, όπως σημειώνει, τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας ήταν εντυπωσιακά, δεδομένου και του δύσκολου πιστωτικού περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση "buy" και την τιμή-στόχο στα 28 ευρώ.

Προσθέτει δε ότι οι καταθέσεις αυξήθηκαν σε περίπου ίδιο ποσοστό με τις χορηγήσεις για ακόμη ένα τρίμηνο, ενώ αναμένεται ότι η τράπεζα θα εμφανίσει εξαιρετικό ρυθμό ανάπτυξης κερδών πλησίον του 32% για το 2008.

Σε αναβάθμιση της πρόβλεψής της για τα κέρδη ανά μετοχή της Πειραιώς προχωρά η Citigroup, κατά 1% φέτος και κατά 2% το 2009, διατηρώντας τη σύσταση "buy" και την τιμή-στόχο στα 29 ευρώ. Προσθέτει, δε, ότι τα αποτελέσματα ήταν θετικά, ενώ στα συν για την ελληνική τράπεζα συγκαταλέγεται και η διατήρηση της αισιοδοξίας αλλά και των στόχων από τη διοίκηση.

Η Citi διατηρεί την τιμή-στόχο των 29 ευρώ και τη σύσταση "buy".

Αμετάβλητη τιμή-στόχο στα 26 ευρώ αλλά και τη σύσταση "add" διατηρεί η Dresdner Kleinwort, της οποίας το report φέρει τον καθ’ όλα χαρακτηριστικό τίτλο "Results for Q1. Strong u/l growth, but how sustainable?".

Πάντως, ο οίκος προσθέτει ότι τα οικονομικά μεγέθη ήταν καλύτερα των προβλέψεών του ξεχωρίζοντας το κομμάτι των προμηθειών.

"Φθηνή αποτίμηση και εντυπωσιακή ανάπτυξη", είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σύμφωνα με τη Cheuvreux, η οποία επίσης διατηρεί τη σύσταση "outperform", ενώ αυξάνει την τιμή-στόχο στα 26 ευρώ έναντι 24 ευρώ πριν.

Ως μία ακόμη απόδειξη της ισχυρής θέσεις αλλά και των προοπτικών των ελληνικών τραπεζών "είδε" τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς η HSBC, δεδομένου, δε, ότι διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις προβλέψεις της.

Η HSBC διατηρεί την τιμή-στόχο στα 30,3 ευρώ και τη σύσταση "overweight" για την ελληνική τράπεζα, υπογραμμίζοντας ότι -αναφερόμενη στο σύνολο του τραπεζικού κλάδου και όχι μόνο στην Πειραιώς- το β΄ τρίμηνο του έτους θα αποτελέσει τον κυριότερο καταλύτη, καθώς θα προσφέρει περισσότερο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία.

Στο "Pan European Buy List" της Goldman Sachs παραμένει ο ελληνικός όμιλος, με τον οίκο να συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που είδαν με ιδιαίτερα θετική διάθεση τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου. Πάντως, τίθεται ένα ερωτηματικό -αρχικά τουλάχιστον- σχετικά με τα επίπεδα ρευστότητας, αλλά τονίζεται ότι η γενικότερη τάση για τη μετοχή αλλά και για την πορεία της τράπεζας είναι θετική.

Καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης σε σύγκριση με τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου βλέπει στην Πειραιώς η JP Morgan, η οποία πάντως παραδέχεται ότι είναι "λιγότερο αισιόδοξη στις προβλέψεις της από τη διοίκηση του ομίλου".

Ο οίκος διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα 32 ευρώ και τη σύσταση "overweight".

Ένα "τελικό θετικό άρωμα αφήνουν" τα μεγέθη της Πειραιώς, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, καθώς περιείχαν τόσο θετικές όσο και αρνητικές εκπλήξεις.

Στις θετικές συμπεριλαμβάνονται η καλύτερη του αναμενομένου πορεία δανείων και καταθέσεων, η εντυπωσιακή πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους αλλά και το γεγονός ότι η διοίκηση διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις της και τους στόχους της για το 2008. Στις αρνητικές η ύπαρξη υψηλών προβλέψεων αλλά και αύξησης των φόρων.

Πάντως η Marfin διατηρεί αμετάβλητες τόσο τη σύσταση "buy" όσο και την τιμή-στόχο στα 25,8 ευρώ.

Ανάλογη αντιμετώπιση και από τη Eurobank Securities, η οποία υπογραμμίζει ότι τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας επιβεβαιώνουν την ύπαρξη σταθερού ρυθμού ανάπτυξης. Συμφωνεί, δε, με τη Marfin στα αρνητικά κατατάσσεται η ύπαρξη υψηλών προβλέψεων.

Ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο χαρακτηρίζει το α΄ τρίμηνο της Πειραιώς η National P&K Securities, η οποία διατηρεί τη σύσταση "overweight" και την τιμή-στόχο στα 25,50 ευρώ (ήτοι με δυνατότητα ενίσχυσης στο 15%).

Θετικά προσκείμενη και η Alpha Finance, με το θετικό για την Πειραιώς να θεωρείται η διατήρηση ισχυρού ρυθμού ενίσχυσης κύκλου εργασιών χάρη στην ταχύτατη ανάπτυξη των δανείων τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται η τράπεζα. Όπως δε σημειώνει χαρακτηριστικά, "είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο με τα μεγέθη α΄ τριμήνου όσο και με τις προβλέψεις για 2008 αλλά και για τα επόμενα έτη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v