Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Υποβαθμίζει σε "neutral" η UBS

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή του ΟΤΕ σε "neutral" από "buy", μειώνοντας ταυτόχρονα και την τιμή-στόχο στα 20,7 από 23 ευρώ, προχωρά η UBS σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία.

ΟΤΕ: Υποβαθμίζει σε neutral η UBS
Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή του ΟΤΕ σε "neutral" από "buy" μειώνοντας ταυτόχρονα και την τιμή-στόχο στα 20,7 από 23 ευρώ, προχωρά η UBS σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία.

Η UBS, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Deutsche Telekom, σημειώνει ότι η γερμανική εταιρία, η οποία μπορεί να εξαγοράσει έως και το 40% του ΟΤΕ από την ελληνική κυβέρνηση έως το 2011, ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τη νομοθεσία περί αποκρατικοποιήσεων και ίσως δεν θα χρειαστεί να κάνει δημόσια προσφορά για τις μειοψηφίες.    

Ο οίκος περιμένει αβεβαιότητα για τον ΟΤΕ το 2008. Ειδικότερα, εκτιμά ότι θα χρειαστούν κάποιοι μήνες ώστε να συμφωνήσει η εκτελεστική επιτροπή με τους νέους ιδιοκτήτες για το νέο business plan, ενώ θεωρεί ότι τα συνδικάτα δεν θα είναι συνεργάσιμα στις περικοπές θέσεων εργασίας, καθώς δεν συμμετείχαν στη διαδικασία πώλησης.

Επίσης, προβλέπει ότι οι απεργίες και η μεταβατική περίοδος θα επιτρέψουν στους εναλλακτικούς παρόχους να επωφεληθούν.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v