Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: Όλα τα μάτια σε ΟΤΕ και Εθνική

Ενδεχόμενη συντήρηση του θετικού κλίματος στα ξένα χρηματιστήρια θα μπορούσε να επηρεάσει ανάλογα και το Χ.Α. Ζητούμενη η συμπεριφορά του ΟΤΕ αλλά και η στάση των ξένων απέναντι στην Εθνική και μετοχές-"κλειδιά" του FT 20.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Το θετικό ξεκίνημα νωρίτερα για τον DAX στη Φρανκφούρτη εκτιμάται πως θα επηρεάσει ανάλογα και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε ένα Χ.Α. όπου η Citigroup περιμένει… καλύτερες ημέρες από το δεύτερο εξάμηνο, κάνοντας λόγο για βελτίωση κερδών ανά μετοχή κατά 10% - 11%.

Μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι η διατήρηση καλού κλίματος στις ξένες αγορές θα ενεργοποιήσει την επαναφορά του Γενικού Δείκτη προς τις 4.317 μονάδες, περιοχή που αποτελεί υψηλό της προηγούμενης ανοδικής αντίδρασης.

Για τον FTSE 20 η τεχνική εικόνα είναι μάλλον καλή, καθώς παρά την πρόσκαιρη πίεση που ασκείται στη μετοχή της Εθνικής διατηρείται η μεσοπρόθεσμη στήριξη. Επιπρόσθετα για Alpha Bank και Πειραιώς η τεχνική εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας είναι ενθαρρυντική.

Μένει να δούμε βέβαια πώς υποδέχονται οι αναλυτές, κυρίως όμως οι ενεργοί παίκτες, και ειδικότερα ορισμένοι ξένοι, τις τελευταίες αποφάσεις της διοίκησης του ομίλου Εθνικής όσον αφορά κυρίως στην επανεπένδυση του μερίσματος.

Ο τραπεζικός δείκτης παρουσιάζει μικρή βελτίωση, κατά 1,5%, την προηγούμενη εβδομάδα, με τη βραχυπρόθεσμη τάση του να μένει προς διευκρίνιση λόγω Εθνικής.

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν σημαντικές, περίπου 6,4%, οι απώλειες για τις τηλεπικοινωνίες που σε κάποιο βαθμό «κράτησαν» χαμηλά τον 20άρη.

Και η βραχυπρόθεσμη τάση για τη μετοχή του ΟΤΕ είναι ένα ζητούμενο, μετά τη σημαντική πίεση των προηγούμενων ημερών.

Μπορεί όμως να αποτελέσει και «μοχλό» αντίδρασης εάν από τα μέσα της εβδομάδας και μετά υπάρξουν αγορές στη μετοχή του Οργανισμού.

Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, για τη μετοχή της Coca Cola Hellenic η τάση των τελευταίων 20 συνεδριάσεων (ΚΜΟ 20) παραμένει ανοδική.

Όπως επίσης και για τον Τιτάνα, που «πατά» και πάλι τα 30 ευρώ.

Σε κατοχύρωση των 15,1 - 15,2 ευρώ βρίσκεται η Motor Oil, που μπορεί να αντιδράσει υψηλότερα. Όπως επίσης και η ΜΕΤΚΑ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο της επαναπροσέγγισης των 14,80 - 15,10 ευρώ τις επόμενες ημέρες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και βραχυπρόθεσμα η τάση για τη μετοχή της Σιδενόρ, των ΟΛΠ - ΟΛΘ, της ΕΥΔΑΠ αλλά και των ΤΕΡΝΑ, Υγεία, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Intralot, Ελληνικών Πετρελαίων, ΕΛΒΑΛ.

Με βάση τη συμπεριφορά των τελευταίων συνεδριάσεων… δεύτερης ματιάς χρήζουν το διάγραμμα της SingularLogic, η υπεραντίδραση της Alumil, της ΕΛΓΕΚΑ αλλά και των Betanet, Καλπίνης, Centric, Νεώριο Συμμετοχών, Κορρές, J&P Άβαξ και αρκετών ακόμη εισηγμένων.

Εάν στην αρχή της συνεδρίασης επιβεβαιωθούν οι «στηρίξεις» της προηγούμενης εβδομάδας και βοηθήσουν έστω και μία - δύο μετοχές-κλειδιά του 20άρη, τότε η τάση μπορεί να συντηρηθεί ανοδική.

Στην περίπτωση μεταβολής φοράς και κλίματος, μερίδα αναλυτών θεωρεί πρώτη και αρκετά σημαντική τη στήριξη πέριξ της περιοχής των 4.190 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v