Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα "βλέπουν" οι παίκτες στη Σοφοκλέους

Διάθεση και προϋποθέσεις για «μόχλευση» υπάρχουν σε συνάρτηση -βεβαίως - με  το διεθνές κλίμα.  Στην Εθνική στρέφουν το βλέμμα τους οι αναλυτές, καθώς δεν αποκλείουν τη δυνατότητα να οδηγήσει τον επόμενο ανοδικό κύκλο.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Διαθέσεις για περαιτέρω μόχλευση της αγοράς συντηρούνται τις τελευταίες ημέρες. Η έξωθεν συνδρομή συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, όσον αφορά πάντα στη βραχυπρόθεσμη τάση, καθώς νωρίτερα ο DAX στη Φρανκφούρτη αντιδρούσε μέχρι και 0,7% υψηλότερα.

Σε σχετικό θέμα του Euro2day.gr γίνεται εκτενής αναφορά για «μέταλλα και πετρέλαιο, που οδηγούν υψηλότερα την Ασία».

Όσον αφορά, πάντα στην βραχυπρόθεσμη τάση, το ενδιαφέρον συγκεκριμένων επενδυτικών κύκλων εστιάζεται στον FTSE 20, κυρίως όμως στη διαφαινόμενη δυνατότητα της Εθνικής να οδηγήσει τον επόμενο ανοδικό κύκλο.

Πιστεύουμε, πως οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, κυρίως δε το παρασκήνιο (σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Κύπρου), μπορούν να συντηρήσουν το ενδιαφέρον. Σημειώνεται ότι σήμερα η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην καταβολή μερίσματος, ύψους 0,9 ευρώ ανά μετοχή.

Εάν υιοθετήσουμε το θετικό ενδεχόμενο, παρουσιάζει ενδιαφέρον το άκρως κατατοπιστικό θέμα για «συντελεστές beta για τις μετοχές του FTSE 20». Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οι μετοχές της Coca Cola Hellenic, ΔΕΗ, και Τιτάνα, είναι οι πιο αμυντικογενείς του δείκτη.

Τα επιθετικότερα χαρακτηριστικά έχουν οι «Μυτιληναίος, Βιοχάλκο και Marfin Popular Bank».

Μερίδα παραγόντων της αγοράς εκτιμούν πως αν επιβεβαιωθεί το θετικό ενδεχόμενο τότε επιμέρους επιχειρηματικές κινήσεις μπορεί να συντηρήσουν εντολές αγορών.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια ενδιαφέρονται για την βουλγαρική Opet/Aygaz, οι αλλαγές διοίκησης στην θυγατρική των ΕΛΤΑ και οι κινήσεις περί έλευσης στρατηγικού επενδυτή στις Ταχυμεταφορές, θα πρέπει να σχετιστούν με τις τελευταίες μετοχικές εξελίξεις στο ΤΤ.

Εντός των δέκα ημερών εκτιμάται πως θα έχει συμφωνηθεί μεταξύ Τιτάνα και Yalco η μεταβίβαση της Ιωνίας στη δεύτερη, για την Creta τα μηνύματα από τις ΗΠΑ είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά, ο Notos Com ενισχύει το ταμείο του με πώληση ακινήτου (έναντι 80 εκατ. ευρώ), ενώ αρκετές μετοχές μεσαίας-χαμηλότερης αποτίμησης δικαιούνται καλύτερης αποτίμησης στο ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v